:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 72
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Богатите също влачат

По две баби на ден си хвърляли парите през прозореца, пише "Монитор", базирайки се на статистиката на "Национална полиция". И само едно на пет престъпления се разкривали, съобщава същият вестник. Тоест играта на стражари и апаши в официален план е нещо като "куче влачи, диря няма"... Обаче не само апаши и кокошкари грабят старици, ами и при богаташите вилнее същият синдром, увери се прелитащият, след като съвестно излисти вчерашната преса. Хем да оставим настрана ареста на принцове и милиардери в Саудитска Арабия, за които пише "Стандарт" (едно време султанските наследници се избивали, сега принц-шейховете се обвиняват в корупция). Но вижте кралицата баба на Великобритания - Елизабет. Тя скътала 10 милиона паунда в офшорки, за да не плаща данъци в кралството. Това ни обажда "24 часа", а "Труд" разказва за Джъстин Трюдо, за Мадона и Боно, и изобщо - ум да ти зайде как най-светите имена в политиката, бизнеса и шоуто са гледали да изклинчат от данъци, хем най-законно. Боно, който има обичай да пее за бедните и срещу социалните неправди, си бил купил мол например със спестеното в офшорки. Да е жив и здрав. Да му се намира.

Чини се нам, че богатите човеци и бедните човеци еднакво са склонни да влачат и плачат, обаче ако по плач го дават в равни обеми горе-долу, то по влачене мащабите са много различни. И още се чини нам, че богатите така докарват законите, та влаченето им да не е за пандиз, а бедните не владеят тия гяволъци, затова търкат наровете. Или поне лапат мухите из кафенетата, ако се вярва на статистиката. 330 хиляди българи не учели, не работели и не си търсели работа, пише "Стандарт". Тези ни за офшорка, ни за чеп за зеле стават, мисли тъжно прелитащият, и се тормози за съдбата на родината. Добре, че има едни други, според "24 часа", които се канели да купуват къщи като при имотния бум. Отде са влачили, не се казва, но да са живи и здрави - не е важно отде, а циркулация да има, твърдят икономистите.
1
1225
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Ноември 2017 10:09
Тя скътала 10 милиона паунда в офшорки, за да не плаща данъци в кралството.



Същата безсмислена тъпня, както ongoing простотията с българското "месо с антибиотици" ... Короната не дължи данъци бре, ой! На кого ги плаща, на себе си, не ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД