:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тотализаторът пусна обществени поръчки за 19 млн. лева

Само автомобилите за награди в следващите 2 години ще струват над 5 млн. лева
Снимка: архив
В момента предметната награда от редовните тиражи е "Форд Фиеста", която единично струва максимум 32 500 лв., при най-високото ниво на оборудване. Поръчката на БСТ означава, че средната цена на тези награди в следващите две години ще е 32 400 лв., макар да става дума за поръчка на едро - 100 броя.
Три обществени поръчки на обща стойност 19 056 000 лева с ДДС е обявил спортният тотализатор (БСТ), сочи справка в портала на Агенцията за обществени поръчки. Крайният срок за подаване на оферти и намерение за участие е 24 ноември 2017 г.

Най-голяма е сумата за "услуги по пълно рекламно обслужване" в следващите 3 години - 12.96 млн. лв. без ДДС, което все пак е по-малко от сумата от 14.4 млн. лв., определена за предходния 3-годишен период, който изтича скоро. Фирмата, която спечели конкурса, прави на практика всичко - от банери и клипове, през рекламиране в телевизии, радиа и печатни издания, до "реализиране и модернизиране облика на тв предаване". Освен това ще разпраща прессъобщения, ще изработва рекламни материали, като балони, флаери, ролбанери, дори ще печата и поканите за събития на тотализатора.

Кандидатите очевидно трябва да са големи играчи на рекламния пазар, тъй като водещ критерий е да са реализирали минимален общ оборот за последните три приключили финансови години не по-малко от 3 млн. лв., от които 2 млн. "в сферата, попадаща в обхвата на поръчката". Освен това трябва да внесат гаранция в размер 5% от стойността на договора без ДДС, т.е. 540 000 лв.

С поръчка за общо 5.16 млн. лв. с ДДС пък тотализаторът търси доставчик на общо 136 нови автомобила. Конкурсът е разделен на две части. Едната е за 3.24 млн. лв., отделени за "до 100 броя фабрично нови автомобили като печалби в редовните тиражи". Другата, на стойност 1.92 млн. лв., е за "до 36 броя" коли, които ще са за печалби в специалните тиражи. Отново фирмите кандидати трябва да имат минимален оборот от 3 млн. лв. в последните 3 г., като 2.5 млн. да са "в сферата, попадаща в обхвата на поръчката". А гаранцията пак е в размер на 5% от сумата без ДДС, което прави общо 215 000 лв.

Срокът, за който на БСТ му трябват колите, е 2 години. А грубата сметка показва, че исканите 100 автомобила за редовните тиражи ще му излязат по 32 400 лв. бройката. В момента наградите са "Форд Фиеста", които в "Мото Пфое" струват между 19 900 и 32 500, в зависимост от оборудването. Колите за специални тиражи пък излизат по 53 333 лв. Сега наградата е "Форд Мондео", струващ между 42 200 и 76 300 лв. И все пак сравнението и в двата случая е приблизително, тъй като БСТ ще плати колите "на едро", което би трябвало да води до доста по-малка единична цена.

За най-малко пари - 936 000 лв., е поръчката за "предоставяне на банкови услуги" на тотализатора в следващите 3 години, което включва депозити, управление на разплащателни сметки, инкасо и др. Условието е нетната експозиция на БСТ към избраната банка да не надвишава 25% от общия размер на паричните средства на тотализатора.
920
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД