:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 430
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Вкъщи" е навсякъде и никъде

Снимка: "Софийски Арсенал"
„У дома” е там, където си себе си" е основната идея на изложбата.
До 9 декември т. г.

Става дума за инсталация - STATIONS е третият концептуален проект на дизайнерската платформа "Иван Асен 22". Новата инициатива включва въздействаща върху сетивата пространствена инсталация с дизайнерски модели и прожекция на моден филм, които за първи път ще бъдат представени утре в Музея за съвременно изкуство "Софийски Арсенал". Предишните два проекта - XXSofia и "1,5 км ...", в същия музей и в "Гьоте институт" получиха редица номинации и награди на престижни фестивали в целия свят.

"Вкъщи" е навсякъде и никъде - обяснява идеята на изложбата нейният куратор Нели Митева. - Пътуването! Днес то е толкова постижимо, може да се случи бързо и да ни отведе до по-близки или най-далечни места. Пътуваме от любопитство към непознатото, от стремежа за откъсване от всекидневието или в търсене на същинската си идентичност, в опит да разберем самото си съществуване. Домът е спирката, на която се чувстваш "на място", независимо дали там се задържаш най-дълго или към която се завръщаш най-често. Домът е намирането. Той може да бъде преносим, да бъде чувство, човек, които носиш със и в себе си по пътя; да бъде конституиран навсякъде, изграден посредством конкретни материални неща (лични предмети) или пък спомени, усещания. Научаваш се да го разпознаваш и оценяваш чрез пътуването. И разбираш кога и къде си "у дома": там, където си себе си".

В концепцията и реализацията на проекта участват още Александър Гергинов и Момчил Тасев. Модният дизайн е дело на Антония Пашова, Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Наталия Живкова и други млади автори. Филмът е заснет от Боряна Пандова с участието на Ирмена Чичикова по музика на Twisted Keyborg. Изложбата ще бъде отворена за зрители до 9 декември.
947
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД