:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Нефтохимик" все още не мисли за Купата на CEV

Може и да стигнем до "златен гейм", вярват във волейболния шампион след 1:3 у дома срещу "Фридрихсхафен"
СНИМКА: CEV.LU
Треньорът на "Нефтохимик" Найден Найденов (вдясно) се опитва да вдъхне увереност на младия посрещач Георги Петров (№17) по време на мача с "Фридрихсхафен".
Дебютното участие на "Нефтохимик" в Шампионската лига по волейбол е на път да приключи скоропостижно. Миналата вечер бургазлии загубиха първия мач от III квалификационен кръг срещу "Фридрихсхафен" с 1:3 (-19, -19, 26, -18) като домакини и се нуждаят от героична победа на реванша в Германия в неделя.

За да се класира за груповата фаза, българският шампион трябва да постигне победа с 3:0 или 3:1 като гост и след това да спечели "златния гейм". В противен случай тимът на треньора Найден Найденов ще продължи европейската си авантюра във втория по значимост турнир - за Купата на CEV.

"Няма върху какво толкова да наблегнем за два дни - заяви след мача в четвъртък Валентин Братоев. - Утре почиваме, вдругиден отиваме в София и заминаваме за Германия. Може би във Фридрихсхафен ще има по-малко напрежение върху някои от по-младите момчета. Може да имаме малко повече шанс, ако играем така, както днес. Ако ние не играем нашия волейбол, мачът ще бъде много бърз. Но ще дадем всичко от себе си, пък може и да се играе "златен гейм".

Със своите 15 т. (2 аса, 1 блок) посрещачът Братоев бе вторият най-резултатен играч на "Нефтохимик" след диагонала Олександр Стаценко, който дебютира с 19 т. (1 блок). За "Фридрихсхафен" най-ефективен бе Даниел Малеша със 17 т. (2 блока).

"Не ни достигнаха опитът и увереността, които имаше другият отбор - заключи треньорът Найденов. - Поне трима от състезателите ни не са играли никога на такова ниво. Един мач на година не е достатъчен. Идеята е да се играят повече европейски мачове, защото те дават много опит и самочувствие."

Същевременно воденият от националния селекционер Пламен Константинов "Локомотив" (Новосибирск) на практика се класира за груповата фаза на Шампионската лига. В първия си мач от III кръг руският гранд срази "Волей" (Любляна) с 3:0 (26, 22, 19) като гост в Словения. "Железничарите" се нуждаят само от 2 гейма на реванша у дома.
767
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД