:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОК отне още три медала на Русия от Сочи `14

Максим Вилегжанин
МОК дисквалифицира още четирима руски ски бегачи и отне нови три медала на Русия от зимната олимпиада в Сочи `14. Дисциплинарната комисия на МОК с председател Денис Освалд, която се занимава с реанализ на допинг пробите на описаните в предишния доклад (на комисията "Макларън" на WADA) 28 руски зимни олимпийци, взе решение да анулира резултатите на Алексей Петухов, Максим Вилегжанин, Евгения Шаповалова и Юлия Иванова. Четиримата нямат право да участват на игрите в Пьончан `18.

Миналата седмица същото решение бе взето за други двама руски ски бегачи - Александър Легков и Евгений Белов.

В Сочи `14 Вилегжанин спечели три сребърни медала - на 50 км, в отборния спринт (заедно с Никита Крюков) и в щафетата на 4х10 км. В спринта Петухов бе осми, а Шаповалова - 28-а. Иванова бе шеста в отборния спринт и в щафетата на 4х5 км, 17-а на 10 км и 30-а на 30 км.

Така отнетите от Русия медали от Сочи `14 стават общо 5 (все в ски бягането). На Легков бе отнето златото на 50 км и среброто на 4х10 км. Сега се губят трите сребърни на Вилегжанин. Впрочем в кралските 50 км титлата от Сочи `14 засега пак е руска, защото трети завърши Иля Черноусов.

Същевременно комисията на МОК прекрати разследването срещу фигуристката Аделина Сотникова, тъй като се е оказало, че тя няма общо с манипулирането на проби в Сочи `14. Олимпийската шампионка бе сред споменатите 28 заподозрени руски спортисти.
736
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД