:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 105
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДКСИ ще се изнесе заради спецсъда

Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) ще бъде изнесена от сградата на ул. "Черковна" в София, която сега дели със спецпрокуратурата и спецсъда. Това стана ясно вчера по време на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Прокуратурата също ще освободи голяма част от сградата на "Черковна", тъй като ще се премести в зданието на националното следствие. Главният прокурор Сотир Цацаров призова съдиите от ВСС да разкрият нови щатове, "иначе нещата ще катастрофират, защото с трици маймуни не могат да се ловят".

Причината за разместването е, че от началото на тази седмица спецмагистратите поеха делата за корупция по високите етажи и ще трябва да се разширят. И без тези дела спецсъдът трудно се побира в отделеното му място. Така и не бяха изнесени данни обаче с колко ще се увеличи натовареността на спецмагистратите. Първото дело вече беше внесено - срещу пловдивския кмет Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев заради зоокъта, направен с нарушение на Закона за обществените поръчки.



ОСВЕЖАВАНЕ

48 хил. лв. без ДДС, или 57 600 лв. ще струва ремонтът на 6 ведомствени апартамента на ВСС, реши пленумът. Изпълнител ще бъде "Стройинженеринг - В" ЕООД, освежило сградата на съвета за 70 хил. лв. без ДДС. Членовете на сегашния съвет, които не са от София, са точно шестима - колкото и ведомствените апартаменти. Преди седмица съветът реши, че членовете на съдебния съвет, които нямат имот в София, могат да си намерят жилища на свободен наем до 1000 лв. Така щели да се спестят разходите от 160 лв. на вечер за хотелски нощувки.
937
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД