:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Николай Камов не вижда българския ляв лидер

Левите разединени по въпроса за съюзника

ДПС се оттегля от социалния си профил, предупреди Кръстьо Петков
Снимка: Велислав Николов
Левите лидери са на различно мнение по въпроса с кого да си сътрудничат, ако сега спечелят изборите за парламент. Това стана ясно по време на публично изслушване на шест леви лидери.

Лидерите на БСП, ОБТ и движение "Социалдемократи" - Сергей Станишев, Кръстьо Петков и Николай Камов, шефът на Движението за социален хуманизъм Александър Радославов и социалдемократите Петър Агов и Георги Анастасов отговориха на 6 въпроса, свързани с Новата левица. "Ако сега трябва да предложите програма за управление, кои са 3-те основни ангажимента, които бихте поели", бе един от въпросите. Друг звучеше така: "Ако сега сте спечелили изборите - с кого и на цената на какви компромиси бихте управлявали?

"Вдясно от нас има широк спектър от партии - готови да сътрудничим с всички центриски, дори дясноцентристки партии по отделни въпроси, дори по по-широка политика", заяви соцлидерът Станишев.

"Оглеждам се надясно и нищо полезно за нас не виждам. Няма нова десница. Левицата е изпреварила десницата като подготовка поне с 2 г.", каза пък Камов. Според него е нужна сериозна компартия, обединяваща хората с такива виждания.

-----

ТРЕВОГА

"Във взаимоотношенията ни с ДПС няма нищо ново. По-скоро новото е обезпокоително. ДПС постепенно се оттегля от своя социален профил и се превръща в партия, която управлява заради властта и преразпределението на интересите във властта", смята лидерът на ОБТ Кръстьо Петков. Според него обаче е перспективно партньорството с ВМРО, "радикалите", десните либерали.

------

Според соцлидера Станишев ако левицата успее да реализира успешен мандат, тогава и Нова левица ще е успешна като проект. "Рискът е левите сами да си попречат на местинте избори, а без успех в този вот ще ни е трудно да реализираме политиката си", подчерта той. Социологът Деян Деянов предупреди левите лидери, че с изказванията си не биха съблазнили младите. "Младите са много прагматични. 13 г. живеем в интересни времена. Иска ми се малко скучност и предсказуменост да настъпи у нас - като в ЕС", контрира Станишев.

Николай Камов пък обяви, че у нас го няма лидерът на родната левица. "Това е така откак Георги Първанов стана президент. Сергей Станишев може да стане такъв лидер, но са му нужни 1-2 победи", отвърна му социологът Андрей Райчев.
800
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД