:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Градят специален сенник за визитата на Колин Пауъл в МС

Държавният секретар и премиерът ни се виждат на 4 очи в четвъртък
Под зоркото око на спецслужбите в градината на Министерски съвет ще бъде разположен специален сенник, под който ще се приютят американският държавен секретар Колин Пауъл и премиерът Симеон Сакскобургготски за 15-минутния си брифинг на 15 май.

Само ако вали проливен дъжд, срещата с медиите ще е в залата за пресконференции. Говорителят на кабинета Димитър Цонев и говорителят на Държавния департамент Ричард Баучър ще направят кратки експозета в началото. После Пауъл и Сакскобургготски ще отговорят на 4 въпроса, съобщи Цонев. Право да питат ще имат 2 български и 2 щатски медии, избрани по негова преценка.

Премиерът е първият български политик, с който официално ще се срещне Пауъл по време на краткото си посещение у нас. Сакскобургготски ще го посрещне във фоайето на МС, което се смята за протоколно изключение. Двамата ще се видят на 4 очи, после към тях ще се присъединят 2-те делагации, чийто състав още се уточнява.

Пауъл ще пресече ларгото и пеш ще иде при президента Първанов. После ще участва в хепънинга на пл. "Батенберг" по случай 100 г. от установяване на българо-американски дипломатически отношения. Вероятно ще произнесе кратка реч на концерта, после ще напусне България.



КАРЕ МВР направи съвещание за сигурността на Пауъл



Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов свика съвещание за мерките за сигурност при посещението на държавния секретар на САЩ Колин Пауъл. Обсъждани са маршрутите на преминаване на кортежа, явната и дискретната им охрана. На сбирката са били директорите на национални служби на МВР, зам. шефовете на НРС и военното контраразузнаване, 4-ма представители от Авангарда на Пауъл, но представител на НСО не е имало. "Бях на мероприятие с президента и затова не можах да присъствам, обясни по-късно пред "Сега" шефът на НСО ген. Димитър Владимиров. Хората от авангарда на Пауъл били след срещата в МВР и при него, за да доуточнят мерките. Ще бъдат осигурени няколко пожарникарски стълби за постове на НСО пред сградите, от които ще има видимост към държавния секретар.
660
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД