:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
100 диспансера може да минат на държавна издръжка

1000 лекари блокираха кръстовище в Пловдив

Закъсалите болници са търговски дружества и сами се грижат за финансите си, реагира Нина Радева от НДСВ
Повече от 1000 лекари от Онкологичния диспансер, болниците "Св. Мина" и Белодробна вчера блокираха на два пъти кръстовището на Централна гара в Пловдив. Поводът за протеста е ниският им бюджет за тази година, парите от който бяха изчерпани още преди месец.

Лекарите издигнаха плакати "Министерство на финансите - убиец на пловдивските болници", а лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов заяви, че е срамота при този недоимък в здравните заведения служителите на НЗОК да получават по 700 лв. заплата. Протестиращите медици поискаха оставките на министрите на финансите и на здравеопазването Милен Велчев и Божидар Финков.

И в трите болници вчера бяха спрени плановите операции. Работеше само по един кабинет, който приемаше пациенти по направление.

Болниците са търговски дружества, затова сами трябва да управляват и носят отговорност за финансите си, заяви в Пловдив депутатката от парламентарната бюджетна комисия Нина Радева. Тя съобщи още, че специална работна група обсъжда по какъв начин диспансерите у нас да минат изцяло на държавна издръжка. Това се налагало, тъй като те обслужвали пациенти не само на общината, която ги финансира, но и от съседните общини. По този начин този тип здравни заведения щели да бъдат спасени. Дълговете им ще бъдат покрити за сметка на данокъплатците, посочи Радева. У нас диспансерите са около 100.
828
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД