:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,023
Активни 267
Страници 1,925
За един ден 1,302,066
Фойерверки и балони за първата копка на автомагистрала "Тракия"

Турският външен министър поиска БТК

Скандалният бизнесмен Бедри Шефик дошъл в София да инвестира $ 120 млн.
"Ние сме много заинтересовани от приватизацията на вашата телекомуникационна компания. Надявам се нашият и вашият телекоми в бъдеще да участват в съвместни проекти, тъй като имаме желание да инвестираме в приватизацията у вас", заяви в Бургас външният министър на Турция Абдуллах Гюл. Според него офертата на консорциума между "Коч холдинг- Тюрктелеком" е "по-добра, на по-добра цена и предлага да запази повече работни места".

Запитан дали в делегацията си от бизнесмени е включил и скандалния турски предприемач Бедри Шефик, собственик на девненския захарен завод, Гюл първоначално заяви, че не се сеща кой е той. След това призна, че действително Шефик е дошъл с него в България и го даде за пример като инвеститор. "Г-н Шефик вложи у вас $ 100 млн. В момента е в София и имам информация, че в скоро време ще вложи още $ 120 млн.", каза Гюл. Публикации в българските медии свързавт името на Шефик с данъчни измами у нас за над 5 млн. лв. и със схеми за дъмпингов внос на захар, довели до фалит конкурентите в бранша.

Министър Гюл бе в морския град, начело на голяма турска делегация от бизнесмени за началото на изграждането на източната част от автомагистрала "Тракия". Първата копка той направи по обяд, край карнобатското село Вратица, заедно с българския си колега Соломон Паси. Търгът в строителството на дългата 35 км отсечка Бургас-Карнобат бе спечелено от турско дружество "Доуш Еко". Проектът е финансиран от българското правителство, чрез 45.8 млн. евро кредит, отпуснат от Европейската инвестиционна банка.

Гюл нарече строежа "символ на добро сътрудничество". Според Паси бъдещата магистрала ще свърже Бургас не само със София, но и с ЕС и ще ни доведе до символите на Европа". На фона на летящи сини и бели балони и фойерверки, ознаменували старта на строежа, министърът на регионалното развитие Валентин Церовски увери присъстващите, че този проект няма да приключили като сделката с Джейлан холдинг, защото се опирал на сериозни гаранции.
605
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД