:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,024
Активни 267
Страници 1,926
За един ден 1,302,066

Днес избират Ерсте или ОТП за Банка ДСК

"Продажбата на ДСК ще може да се нарече най-добрата приватизация в България за цялата най-нова история от 1990 година насам", заяви финансовият министър Милен Велчев. Според него свидетелство за това щяла да бъде не само огромната цена, която очаква да получи правителството за последната държавна банка, но и качеството на купувача щяло да бъде едно от най-добрите в историята на България.

Днес новият собственик на ДСК ще бъде избран от Съвета на директорите на Банковата консолидационна компания. Той ще трябва да избере купувача между австрийската Ерсте банк и унгарската група ОТП. Първият кандидат предложи 293 млн. евро за Банка ДСК, а вторият - 311 млн. евро. Първоначалните очаквания на финансовото министерство по думите на министър Велчев били за банката да се предложат не повече от 250 млн. евро. Натискът от страна на премиера Симеон Сакскобургготски бил банката да се даде на Ерсте, но юпитата в кабинета настояват да се избере ОТП заради по-високата цена.
438
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД