:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Странно напрежение предшества Общото събрание в плуването

Петър Стойчев
Странна интрига изплува на бял свят ден преди Общото събрание на българската федерация по плувни спортове (БФПС), насрочено за днес. Напрежението създаде един от най-титулуваните български състезатели и бивш служебен министър на младежта и спорта Петър Стойчев. Вчера 6-кратният носител на Световната купа и 5-кратен победител в сериите "Гран при" по плувен маратон разпрати отворено писмо до медиите, в което алармира за "готвена манипулация" при предстоящата промяна в Устава на БФПС.

Според Стойчев с предвижданите промени ще отпадне ограничението на броя мандати за председателя и генералния секретар. Бившият световен шампион на 25 км в открити води смята, че "няма необходимост да се дава възможност на когото и да било да векува на ръководна позиция". Също така 41-годишният ветеран твърди, че готвените промени не са съгласувани с внесения за обсъждане в Народното събрание проект за нов Закон за физическото възпитание и спорта.

В момента президент на БФПС е Георги Аврамчев, а генерален секретар - Таня Богомилова. "Сега" се свърза и с двамата и получи техния коментар. "Днес имахме заседание на УС и всички сме изумени. Нямаме обяснение за това писмо", лаконична бе олимпийската шампионка на 100 м бруст от Сеул `88.

Аврамчев също бе изненадан от позицията на своя колега и даде следното предположение: "Това е някакъв необясним удар под кръста. Стойчев е член на УС и преди 10-15 дни самият той гласува "за" предложените промени в устава. Промените се правят най-вече защото не е имало такива сигурно от 20 години. Мандатността е последното нещо, което те касаят. Те биха решили много други проблеми на българското плуване. Аз съм първият човек, който ще си тръгне, ако се намери по-подходящ ръководител. На предишното Общо събрание Петър Стойчев се кандидатира и загуби, защото не можа да убеди делегатите. Явно не може да преживее тази загуба и създава излишно напрежение. Нека мине събранието и ще говоря повече."
1
1004
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Ноември 2017 08:06
Промените се правят най-вече защото не е имало такива сигурно от 20 години. Мандатността е последното нещо, което те касаят. Те биха решили много други проблеми на българското плуване. Аз съм първият човек, който ще си тръгне, ако се намери по-подходящ ръководител.

Ей, българска му работа! Дай му някакви държавни пари и той ще прави всичко възможно да стои начело вовеки.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД