:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на световния бокс напусна и Изпълкома на МОК

У Чин-Куо подаде две оставки за няколко часа
Вече бившият президент на световната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) У Чин-Куо напусна и Изпълнителния комитет на МОК. Тайванецът подаде втора оставка в рамките на няколко часа. Вчера той напусна и AIBA след 11 години начело на аматьорския бокс, а на следващия ден се раздели доброволно и с поста си в МОК, който заемаше от 2012 г.

Той беше представител на асоциацията на летните международни федерации (ASOIF), чийто вицепрезидент е от 2015-а. У влезе в Изпълкома на МОК, макар че по правилник тази позиция е за президента на ASOIF. Франческо Ричи Бити обаче бе минал възрастовия лимит и заради това У влезе на негово място. Все пак 71-годишният тайванец остава член на МОК, какъвто е от 1988 г.

В понеделник У обяви, че се оттегля от AIBA в "името на спорта, на който е отдал живота си". Временното ръководство на международната асоциация обяви, че е постигнало споразумение с бившия президент, че няма да му търси отговорност в граждански съд или чрез дисциплинарната си комисия. У обяви, че ще работи, за да "предаде гладко спорта" на новите шефове.

По-рано този месец Изпълкомът на AIBA отново спря правата му след нови обвинения за корупция и финансови машинации, довели до милионни дългове на федерацията. Подобна санкция бе наложена и от дисциплинарната комисия през октомври, а комитетът я потвърди. Първоначално адвокатите на AIBA обявиха това решение за незаконно. Впоследствие те бяха уволнени от временния президент на асоциацията Франко Фалчинели. Италианецът ще запази поста си до следващия конгрес.

Макар че месеци наред У отказваше да се оттегли и дори се обърна към съда и вика полиция, за да запази поста си, сега Фалчинели му благодари за работата. Той обяви, че ще поиска от изпълнителния комитет да направи У почетен президент на следващия конгрес, като се очаква това да се случи в края на януари.
764
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД