:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шампионът Димитров: Горд съм, че съм българин

CNN сравни триумфа на тенисиста с футболния подвиг на България в САЩ `94
Историческият успех на Григор Димитров във финалите на АТР в Лондон привлече и световното медийно внимание върху българския тенисист. Шампионът от зала "О2 Арина" и нов №3 в ранглистата бе специален гост в студиото на CNN в британската столица, където сподели част от емоциите си след триумфа. В неделя хасковлията спечели сблъсъка на дебютантите срещу Давид Гофен (Бел) със 7:5, 4:6, 6:3 и извоюва най-значимата титла в кариерата си. А с това постигна и един от най-големите успехи на наш спортист изобщо.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това - сподели Димитров. - След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се така, сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви. Иска ми се това да бъде пример не само в спорта, но и за усърдна работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултата."

От CNN пък сравниха постижението на Димитров с футболния подвиг на българския национален отбор на световното първенство през 1994 г.

"Димитров е най-голямата спортна звезда на България и не е трудно да се разбере защо в страната са луди по него и постиженията му. В България не бяха изживявали спортен успех на световно ниво от достигането на националния им отбор до полуфиналите на Мондиал `94 в САЩ", коментира американският медиен гигант. CNN отбелязва, че финалът на турнира в Лондон е бил излъчван директно по три български телевизии, а след победата Григор Димитров е получил десетки поздравления, включително от президента Румен Радев.
1
885
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Ноември 2017 10:40
Шампионът Димитров: Горд съм, че съм българин

Затова си плащам данъците в ...Монако.
Каква окаяна държава, какъв унижен и без надежда, народ…
Българският народ е в толкова окаяно състояние, че един спортен успех в турнир от втория ешелон, се превръща в национална гордост. Да припомня, в тениса топ-класата е “Големият шлем”, а там Гришо дори не е стигал до финал, а един-единствен път е бил на полуфинал.
Но дори да вземе “Голям шлем”, дори да стане първи в ранглистата, това е просто едно изключение. Един българин направил нещо. За останалите – Бойко Борисов, пенсии по 100 евро и цени двойни на тия в Западна Европа.
Каква окаяна държава, какъв унижен и без надежда, народ. Едно турнирче му стига, за да е радостен и да не надигне глава срещу душманите си…
Утре и Гришо, и Пулев и всички останали, ще станат депутати. Ще им се радвате, те ще направят 100 евро пенсия да изглежда като 1000
Ако не сте ме разбрали още, да припомня, че Джокович години наред беше номер 1 в тениса. И братята ни сърбите му се прехласваха. Точно като нас. И те са в същата мизерия като нас, може би леко по-добре. Какво като Ноле е бил №1? Нищо. Опиум за мизерниците…
Прехласването пред Гришо е символът на дъното, до което сме достигнали…
Добри Божилов, Фейсбук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД