:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 158
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Струните на цигулката

Димитри Иванов
На летището един митничар свалил струните от цигулката на един пътник от Пловдив, щото били "режещи инструменти". Неговият началник казал, че той се е престарал и ще го накаже. Но аз мисля, че митничарят е подражавал на началника си. Казвал си: "Аз стоя тук и треперя пред началника, пък тия, дето правят цигу-мигу, се развяват по света, ама паднаха ли ми сега". Дай на простака малко власт и гледай какво става.

Става като онези сръбски полицаи, които задържали български лекари, отишли в Босилеград да помагат безплатно на тамошните българи. Става като онзи главанак Главчев, който дотам се напънал да се подмаже на началника си, че изпъдил опозицията от българския парламент. Престарал се човекът. Не е чувал, че в Англия, където е измислена парламентарната демокрация, казват: "Правителството на Нейно Величество" и "опозицията на Нейно Величество".

Горкият ни балкански "преход". Горкият първи демократично избран президент Желев. Комунистите му викаха Желю Жабата, щото ги беше напуснал. Обгради се със съветници комунисти, пребоядисани на демократи, които в Испания, когато жена ми Милка му беше преводачка и му казваше да не казва "Моа оси нон", а "Моа нон плю", съветниците му шушнели в ушите "Не й вярвайте на тая, тя е жена на комуниста Димитри Иванов", макар да знаеха, че никога не съм бил в тяхната партия. Те искали Желю да се излага с нескопосания си френски.

Десет години след това Желю ми каза, че е бил наивен и романтичен. Сега откриха паметна плоча на родната му къща в село Веселиново. Веселиново звучи весело, но е тъжно, че Желю си остана селски философ безсребеник и с раздържавяването, приватизацията и връщането на земята в реални граници съсипа българското селско стопанство, предизвика кражба на иригационни системи и всичко изградено, когато други посткомунистически страни надграждаха постигнатото при комунизма. Желю се отрече от българската комунистическа партия, но не се отрече от марксизма, който казва, че историята се повтаря, първия път като трагедия, втория път като фарс. Тогава партиите още не крадяха толкова пари, че да подкупват циганите, даже нямаше циганозащитници, живеещи на гърба на циганите, уж че вземат пари, за да ги интегрират. Някои turncoats (пребоядисани комунисти) се самонарекоха "десни". Българското дясно е комично, понеже в него няма нищо благородно. Французите казват, че във френския конвент се зародили понятията "ляво" и "дясно", понеже революционерите сядали на левите банки, а консервативните благородници на десните. Те били надменни, за едното нищо обявявали дуел, щото умеели да въртят сабята, шпагата и рапирата. Когато на Дантон му предложили избор на оръжие, той - як и тромав като мечок, казал: "С брадви, аз съм селянин, само брадва умея да въртя" и благородникът си оттеглил поканата за дуел. После на левите банки седнал един оръжейник и учител по фехтовка. Той нямал ораторския дар на Дантон, но имал дар на комедиант. С комична театралност се кланял на левите и на десните, поднасяйки извинения, че закъснял, понеже трябвало да уреди дребен дълг на честта, но уважаемият благородник бил под грижите на много добър лекар и имал шанс да оживее. Наричали този комедиант Скарамуш, като един от персонажите в италианската Комедия дел арте.

Ама "лява ръка - десен джоб или дясна ръка - ляв джоб", джебчиите владеят и двете техники, казваха в Пловдив. По късно София се огласи от "Радка пиратка" и "За крадец не ставаш сине, ти си будала", но пловдивските майни винаги изпреварваха софийските тарикати. Аз не презирам чалгата.

Безнаказаното измъкване от данъци стана световна практика. "Парадайз пейпърс" показаха, че в "оптимизирането" на данъците чрез данъчен рай участват всички аристократи на властта и парите, дори английската кралица. Президентът на САЩ Тръмп каза на Северна Корея: Не бива да сте ядрена сила; трябва ние да можем да ви унищожим безнаказано.

Хайде да помислим. Поговорката "Една патка мислила, мислила и умряла", не съм я аз измислил, измислил я е народът ни. Пък сега: Вай-вай, Иво Христов казал, че 80 процента от гласуващите българи са дебили. Съгласен съм с Иво Христов, щото съм от най-голямата партия, партията на негласуващите. Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист. Знам, че нямам шанс, но Бакунин, идеологът на анархизма, казал: "Когато нямаш шанс, използвай го". На български по-префърцунено го казват: Прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Варненецът Веселин Марешки, който сега щял да обединява десните политически отрепки, преди това извърши политическа подлост: направи се на чул недочул и поиска оставката на Иво Христов. Преиначавайки думите на Иво, който няма предвид българите въобще, а само гласуващите. Затова аз на гласуващите не им казвам: "Една патка мислила, мислила и умряла", а по-префърцунено им казвам, че "Мисленето е вредно за вашето здраве".



DI Copyright

 Откриват паметна плоча на Желю Желев на родната му къща в село Веселиново.
 Връщането на земята в реални граници отключи грабеж, разруха и малко убийства, а комунистическата национализация беше грабеж без разруха, с повечко убийства и прекършени човешки съдби. Още помня как баща ми го национализираха, още пазя педантичните описи и протоколи на отнетото имущество. Историята се повтаря - първия път като трагедия, втория път като фарс.
 Във френския конвент бунтарите сядали на левите банки, благородните господа на десните. Картина от Жак-Луи Давид 1791 г.
 Предизвикан на дуел с хладно оръжие - сабя, шпага или рапира Дантон предложил бой с брадви.
 Скарамуш бил персонаж в италианската Комедия дел Арте.
 Пловдивските майни изпреварваха софийските тарикати, но не презирам чалгата. Тя, както и обичната ни народна музика, идва от народната душа, въпреки че вкъщи слушам Шопен, Бах, Дебюси, Вангелис и Енио Мориконе, а когато българските поп певици запеят "Оставаме, оставаме", казвам си наум: Вий си останете, на мен, 86-годишния, ми е време да си ходя.
107
18226
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
107
 Видими 
21 Ноември 2017 19:26
21 Ноември 2017 19:33
Майсторе!!!А за Иво Христов -доказана теорема!Хвала!
21 Ноември 2017 19:43
21 Ноември 2017 20:25
.... но е тъжно, че Желю си остана селски философ безсребеник и с раздържавяването, приватизацията и връщането на земята в реални граници съсипа българското селско стопанство, предизвика кражба на иригационни системи и всичко изградено, когато други посткомунистически страни надграждаха постигнатото при комунизма. ...
- Голям грех на ЖЖ беше, че бе припознат да води бащина дружина, а немА д@@пе (акъл, визия) да направи големото надграждане - да забрани БКП! Пък и като марксист си остана с/на някои от постулатите на Маркс, коита са на почти 200 годин. "Безсребърник" хич не е ласкателно прозвище в свѣтъ, където Homo homini lupus est. Ама неговите поддръжници го изпързаляха, изсмяха му се и си направиха държава, която не е на голямо мнозинство мислещи. А СЕГА - да не мислим ли? Как пък не - но да имам на българина втория акъл! Ке му дойде, бавно и полека...
21 Ноември 2017 20:33
Гласуващите придават незаслужена легитимност на парламента ни

По същия начин – публикувайки тук – и Вие придавате легитимност на тази обективна независима медия, бореща се с фейк-нюз новините, г-н Иванов.
Случайни посетители, прочитайки Ваши материали, се настройват благодушно към контента и го рупат ли рупат.
21 Ноември 2017 20:42

историята със скарамуш и конвента е при Рафаел Сабатини.
за гласуващите - от наивност или какво, но също носят отговорност за даване на власт на простаци, бандити, крадци, глупаци, предатели...
снимката с плочата -трима гледат в нея, онуй с е кипри и мъчи да привлече вниманието върху нищожеството си.
21 Ноември 2017 20:43
"Една патка мислила, мислила и умряла", а по-префърцунено им казвам, че "Мисленето е вредно за вашето здраве".



Това е посланието. И толкова повече ще мислим!
21 Ноември 2017 21:01
Не е чувал, че в Англия, където е измислена парламентарната демокрация, казват: "Правителството на Нейно Величество" и "опозицията на Нейно Величество".

Всъщност най-старият парламент е исландският Алтинг. Създаден на 23 юни 930 г.
Доста преди десанта на Вилхелм от Нормандия в Британия...


21 Ноември 2017 21:08
Това е посланието.


Не е това посланието, но както и да е...

На мен ми хареса.
21 Ноември 2017 21:22
Тва с лекарите в Босилеград преглеждащи безплатно яко пресоли манджата.
Като искат да ги лекуват без пари сънародниците защо не го правят в Кюстендил или София дори?
Ако турски, гръцки, румънски, македонски доктори тръгнат да лекуват по селата давате ли си сметка какво ще стане?
А, иначе за бат Желю тва са стари претоплени манджи.
Ако не беше върнал земята и оземлил българите още щяхме да ходим по бригади до късна есен целокупно та прибираме реколтата и товарим вагоните с продукция без пари (или по символични цени измислени от тях) директно за Москва, а ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.
21 Ноември 2017 21:27
Послание изобщо няма. Както винаги. Има една еклектика и ... очакване на хонорара. А за търсещите под вола теле – „историята се повтаря, първия път като трагедия, втория път като фарс“.

Той, хлъзгавият йезуит Джимо е от „партията на негласуващите“, понеже е от бандата на манипулиращите. Срещу хонорар.
21 Ноември 2017 21:28
На летището един митничар свалил струните от цигулката на един пътник от Пловдив, щото били "режещи инструменти". Неговият началник казал, че той се е престарал и ще го накаже. Но аз мисля, че митничарят е подражавал на началника си. Казвал си: "Аз стоя тук и треперя пред началника, пък тия, дето правят цигу-мигу, се развяват по света, ама паднаха ли ми сега". Дай на простака малко власт и гледай какво става.

Става като онези сръбски полицаи, които задържали български лекари, отишли в Босилеград да помагат безплатно на тамошните българи.

Благодаря, Джимо!
21 Ноември 2017 21:31
Според легендата на един концерт Паганини така се развихрил, че струните му се късали една след друга. Завършил само с една.
Да пием за свирещите и със скъсани струни! (Азъ съм на бира.)
21 Ноември 2017 21:43
Ave Цезарю 86-годишен,

eдин 68-годишен те поздравява за дешната писаница!

Хубава е съгражданката ми (втората картинка), но не са хубави нещата, които на ум си казваш! За къде си се разбързал, седи тук, от отсамната страна на света, пиши си писаниците, и хич не се впрягай на хейтърите!

ПП
Желю Бог да го прости, аз обаче ликвадацията на комасацията на земеделските земи нивга няма да му простя, НИКОГА не съм му викал Жельо Жабата! Чувал съм Желю Вафлата да му викат, но аз не!

ПП-2

Добре е че думата "гласуващите" си употребил (по повод легитимността на НС и прочие), а не думата "ИЗБИРАТЕЛИТЕ", защото гласуващи са всички, които са се явили пред СИКаджиите, влезли са в тъмната стаичка, дращили са нещо връз бюлетината (което СИКаджиите после въобще няма да го гледат!), но никой от гласуващите, ама НИКОЙ, не избира! Не избира, защото вместо него, партийният лидер ВЕЧЕ е избрал кого да прати в НС - чрез подреждането на кръгчетата след квадратчето той, Лидерът, вече е предрешил, че първите в кандидатската листа (подредени от Него, Нея, на т.нар. "избираеми" места) ще са ЧЛЕНОВЕ на НС! Какво ти тук право да избира има т-нар. гласуващ, бай Димитри ?!? НИКАКВО! Няма го гласуващият това право - откраднато му е от парт.лидера!!!

21 Ноември 2017 21:45
Майсторе . Ето нещо за теб:

https://www.youtube.com/watch?v=VW_imetQL4Q
21 Ноември 2017 22:41
когато други посткомунистически страни надграждаха постигнатото при комунизма. 
Да Дори 'комунизмът', кога крив, кога - прав, надгради над комасацията и кооперативното движение от времето на капитализма... а у нас - "кой не скача..."
21 Ноември 2017 22:58
Димитри Иванов е откровен. Не е способен да манипулира. Ако можеше, той щеше да вербува, а не да е вербуван като агент.
21 Ноември 2017 23:15
Моите почитания, майсторе!
21 Ноември 2017 23:30
Шако, 21.20
Ако не беше върнал земята и оземлил българите още щяхме да ходим по бригади до късна есен целокупно та прибираме реколтата и товарим вагоните с продукция без пари (или по символични цени измислени от тях) директно за Москва, а ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.

Шако, Шако, абе още някак сме живи хората от онова време, може и още 10-20 годин да изкараме. Нищо, че 50+% от възрастните живеят под линията на бедността и нямат, на практика, здравеопазване. Колкото ни е писано, ще устискаме на геноцида.
Като умрем, за ваша радост, ще можете да прикавате гьотере.
Аз например, ходил съм на бригади като ученик и като войник - и кат студент. Не беше cool, ама и не плащах полски и турски домати в супермаркета. А за Масква - какво да ти кажа, Шако, всички знаем , че много пращахме, домати и пипер, главно, ама не е лошо да се знае и какво получавахме. Не бяха домати и не беше пипер, Шако.

Въобще, целия спор за миналото е всъщност спор за настоящето. Трябва да е много много много лошо миналото, та настоящето да ни се види хубаво. Белки забравим индексите на ООН и къде бяхме тогава, белки забравим, че БВп на онова време чак сега , СЕГА, номинално се изравнява със сегашното БВП , измерени все в левове, но... ако забравим, че лева оттогава се е обезценил 423 пъти.
21 Ноември 2017 23:32
Димитри Иванов
21 Ноември 2017 23:50
Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист


Моля? Ти ли бе? Свободолюбив като анархист...Димитри Иванов? Това най-вероятно е някакъв много сериозен майтап (pun intended).
21 Ноември 2017 23:55
Хвала ти,Майсторе!И,не бързай да си ходиш,че не останаха човеци в територията.
22 Ноември 2017 00:07
ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.
Това е от соросовото календарче на агитатора.
Купонна система и липси в снабдяването имаше през и след войната. Постепенно бяха преодолени. С отмяната на купонната система опашките изчезнаха. България през Соца беше нормална страна. За разлика от Боца!
22 Ноември 2017 00:20
десните политически отрепки

Може да са отрепки, ама десни!Ти, бай Джимо, от кои отрепки си?
22 Ноември 2017 01:52
"Купонна система и липси в снабдяването имаше през и след войната. "

Айде бе!!!
Както казва един другар по-горе - живи сме още...
22 Ноември 2017 02:43
Анархия мать порядка !
Батюшка Махно ! Ооох , да ухньем !
Такь держать , молодець !
В България всичко трябва да е ляво , даже и пе .. опа , лгбт !
Десните ДГД ! Еле пък българските .
22 Ноември 2017 02:47
Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист.

22 Ноември 2017 04:18
Гласуващите, все едно за левите или за десните гласуват, придават незаслужена легитимност на парламента ни, пък аз по душа съм свободолюбив като анархист.

Това е наивна илюзия...
Негласуващите, независимо какви са по душа, никаква легитимност никому не отказват. Единственото което правят е, да придават решаващо значение на негативни, но и неизбежни явления от сорта на купуването на гласове и корпоративния вот. Обикновено повечето от тях... после се оплакват...
22 Ноември 2017 07:49
Добрутро на Емо,

Така е за негласуващите! В българския случай НЕгласуващите (хората, НЕотишли до СИКа в кварталното школо) правят МЪЛЧАЛИВ ама не ОТКАЗ, а АКЦЕПТ на статуквото! Сиреч, все едно са надращили хикс или чавка връз квадратчето с номера на ГЕРБ, както са направили онези от МИЛИОНА, който за трети път вкарва БОКО и неговите опричници във Властта, милиона, съставен от хора, чиято месечна издръжка, тяхната лична и на зависимите от тях членове на семействата, я получават като заплата от бюджетния сектор, а не от реалния!

Така, че си прав Емо за това, че и НЕгласуващият бай Димитри СЪЩО придава, макар да не го желае, ЛЕГИТИМНОСТ на орките, които партийните върхушки си изпращат в НС, а чрез него - и в МС, и във ВСС, в областните управи, в общинските съвети и администрациите на общините! И ти, бай Димитри, заедно с гласувалите ЗА Боко, гласувалите ЗА Корни, гласувалите ЗА Валери С., Каракачанов и Волния Сидеров, ЗА Карадайъ, ЗА аптекаря-експортьор-бензинджия, всъщност общо правите онзи RUBBER STAMP, който им подпечатва путьовката във Властта! Докато не заменим П1 с М2 няма да имаме ИЗБИРАНЕ, в същинския смисъл на тази дума, от страна на ИЗБИРАТЕЛИТЕ, а ще има ПАРАШУТИРАНЕ от страна на партийните върхушки и на техните задкулисни парични спонсори, на подбрани от парт.лидерите 240 на брой техни орки-аватари, които вътре в НС изпълняват само "музика", която е платена!

ПП: путьовка е русизъм, означава "пътен лист", запомнил съм я от филма "Путевка в жизнь", ама нямам е с двумя точками на клавиатурата, та затова в заглавието на въпросния филм думата е изписана така - путевка! По повод на тази руска дума, и по повод на патката на Бай Димитри, за която той смята, че е вече умряла, ми се ще, ама ме е страх от фризера, да разкажа за моята категоризация на кофтито хора, от двата пола, с които Животът ме сблъсква... Но нека опитам, със заобикалки макар - в категоризацията ми има само 2 категории, засега - защото изпитвам затруднения с 3-я пол, и следващите полове, защото и в тях има кофти хора! Във всеки пол ги има кофтито хора, в пропорция 80 : 20, сиреч съвсем по Принципа на ПАРЕТО, Вилфридо! Вие сами преценете кофтито хора къде ги слагате - дали в 80, или в 20. Аз за себе си вече съм преценил, но няма да го съобщавам тук! Та, да се върна на категоризацията моя на кофтито хора от двата пола. Изградил съм я чрез използването само на три думи, от които едната е съюзът "с", а другите две са съществителни имена, патка и п****. Второто съществително го използвам както в буквалното му, сиреч вагиналното му значение, така и в преносното му значение - като синоним на "добре оформен мъжки" характер! Съюзът "с" го слагам между въпросните две съществителни! Та в първата категория подреждането на трите думи започва със съществителното патка, а във втората категория редът е обратен...
22 Ноември 2017 08:05
ама нямам е с двумя точками на клавиатурата,
Влàчи: à á ê ë ѥ ѧ ѩ ѫ ѭ ҍ ù ѝ.
P.S. "първото" с "първото" (и чуденка - !) и "второто" с "второто" (и чуденка - !) също са самостоятелни характери.

22 Ноември 2017 08:18
Днес се е получил "шедьовър".

22 Ноември 2017 08:23


Доста печал е натрупал ДИ....
22 Ноември 2017 08:34
Май и тук се появиха...
22 Ноември 2017 08:46
казват: "Правителството на Нейно Величество" и "опозицията на Нейно Величество".


Добре го казват, макар и смешно, толкова, че подозирам, че не го казват, ама пак е добре! България, понеже е република, би трябвало да казваме опозицията на българския народ.
22 Ноември 2017 09:15
Ако не беше върнал земята и оземлил българите още щяхме да ходим по бригади до късна есен целокупно та прибираме реколтата и товарим вагоните с продукция без пари (или по символични цени измислени от тях) директно за Москва, а ние щяхме да се редим на опашки за парче салам, хляб и мляко.


Аз ходех на бригада в един консервен комбинат, там ОТК-то имаше 4 степени за качество: 1) За износ по второ направление; 2) За вътрешен пазар - ако точно сега няма такава заявка за износ или има козметични дефекти, примерно скъсан етикет, ама съдържанието е без проблем; 3) За Съюза - ако става за ядене, ама дефектът не е само козметичен, примерно, имало е проблем с водопровода и зарзаватът е мит с вода от реката, в която не е ясно какво е имало към момента на помпането, нагоре по течението имаше мина за добив на цветни метали, да речем и 4) За сироп - това, което по никакъв начин не ставаше за ядене, даже и от руснаци, се правеше на сокче, още през 80-те от гнили ябълки се правеше натурален сок от ягода, примерно.
22 Ноември 2017 09:35
Въобще, целия спор за миналото е всъщност спор за настоящето. Трябва да е много много много лошо миналото, та настоящето да ни се види хубаво.


Но също така целия спор за миналото е всъщност: Кем был Паниковский до революции?

 — Я всех вас переживу. Вы не знаете Паниковского. Паниковский вас всех продаст, купит и снова продаст, но уже дороже.
22 Ноември 2017 09:44
Има и поговорка "Don't shit where you eat"... Дъха на извинение за обидите от оная седмица, с една постна и безвкусна писаница.
22 Ноември 2017 10:03
но пловдивските майни винаги изпреварваха софийските тарикати
.
Правилно е по-скоро софийските копелета а не тарикати.
Тарикатите (тарикат-пичлеметата) са варналийчетата.
Наистина е чудно кои точно 80 процента е имал предвид Младият последовател на ДИ от Пловдив, дали от всички българи или само от избирателите, а може би измежду тези, харесващи Григор Димитров? Или измежду харесващите Петър Волгин??
22 Ноември 2017 10:12
Майсторе Днес си с по-грубото ренде, за да е ясно и за осемдесетниците Интересно защо "десните" не коментират редовете от дописката по техен адрес... Поради деснотия, може би...
За саламджиите от опашката - във Великата Британия, където и правителството, и опозицията са "на Величеството", купонната система е отменена чак през 1957 година, т.е. едва след Априлския пленум... В съответствие с неговия дух, Даунинг стрийт 10 внася един кораб БАНАНИ, за да има по един за всяко дете и бремена жена на Коледа... За да разберат и те, че Островът е спечелил войната...
22 Ноември 2017 10:19
Пък сега: Вай-вай, Иво Христов казал, че 80 процента от гласуващите българи са дебили.

А тези от тях, които не могат да си попълнят преференциите към идиотите ли да ги причислим?

Такива бол и в неговата партия.
Вчера чух следната фраза в едно предаване: "Иво Христов е на заплата в Парламента, а заплатата му плащаме ние, дебилите..."
В една бяла държава следва веднага оставка. Бяла държава обаче...
22 Ноември 2017 10:39
Интересно защо "десните" не коментират

Ми..., защото е малко неудобно.
Защото казаното се родее с простотията на Иво дебила.
Но... Джимо стои несравнимо по-високо от него.
Той е дал и дава много, а оня само отнема.
Джимо може и да е сбъркал, докато при оня е системно поведение.
22 Ноември 2017 10:56
Ъхъм... Сбъркал е Джимо за "десните". Спор няма.
22 Ноември 2017 11:11
Сбъркал е Джимо

Ами да, така мисля.
Не може така да говориш за свои редови съграждани.
Лекотата с която напоследък се хвърлят обиди е... ужасяваща!
А търпимостта към тях е още по-ужасяваща...
Вместо да се стремим да пазим и увеличаваме Човешкото в отношенията си, да търсим това което ни обединява и да облагородяваме Общия си дом,
с такива кал-тащини го превръщаме в кочина.
Общуването между хората се превръща в кални борби.
.
Обсъждаме ли какъв процент от българите са дебили? Да.
А ... това не е ли... чудовищно?
Така да се говори за един народ?
.
И после, ако Иво е приложил дидактичен приом, тези, които се "съгласяват" с него, какво прилагат?
И се повтаря, и повтаря, че българи са дебили...
Може да е безсмислено, но е страшно унищожително...
ДАлече се отива така...
22 Ноември 2017 11:29
ДИ
Откакто Бареков и Баракова станаха депутати и аз не гласувам.
22 Ноември 2017 12:16
Кой вкара 80-те процента на Иво Христов в медиата? Той самият ли, или някои прекръстили се за благодарност, че с него могат да хвърлят пушилка, за да не се занимава плебсът с постоянните бръщолевения на "държавниците"? Кой откри "наркотрафиканти" в парламента? А баджанаците и балдъзите? Всекидневните ерупции на Светиня Му, бачо, шкембе войводата и плеядата Це-та не са обидни, или са?
22 Ноември 2017 13:06
Чуждата агентка Мозер проби ухото на Желю за "реалните граници" и системата хептен се ос**.
22 Ноември 2017 13:46
дъртреалист
22 Ноември 2017 11:11

22 Ноември 2017 14:45
"България, понеже е република, би трябвало да казваме опозицията на българския народ"

Тц. При нас трябва да е опозицийката МУ.
22 Ноември 2017 14:47
дъртреалист, за всичко по-горе по темата.
22 Ноември 2017 14:57
4) За сироп


От Френската ходехме на бригада в "Петричка праскова", имаха някакви американски машини за вадене на костилките, но явно на ръка се вадеха по-успешно, машините често блокираха, имаше и 5) За ракия. Ракията бе за консумация на бригадирите, т. е. наша милост, и най-много бяха желаещите да работят на казана, момичетата обаче режеха прасковите надве.

Както и да е, в неделната програма веднъж ни поканиха Шкумбата, щото беше местен, дотогава не го бяхме виждали; един ден имаше буря и мълния падна и порази стълба пред спалните помещения, в които момичетата играеха танци в едната част на Г-то голи, а момчетата от другата част на Г-то на сградата ги наблюдаваха посръбнали. О, щастливи дни.



Иначе имаше будистка притча за средния път и струните на цитрата, знам ли - ако са много или пък малко натегнати, не изваждаш звук от тях.

Така и с другите изящни изкуства.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД