:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 410
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Огуз Гювен
Турция осъди главния редактор



на в. "Джумхуриет" Огуз Гювен на три години и един месец затвор по обвинение в извършване на пропаганда в полза на терористична организация, съобщиха световните медии. Той получи присъдата заради съобщение в "Туитър" за гибелта на прокурора Мустафа Алпер през май. Алпер разследваше участието на организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен в опита за държавен преврат в Турция през юли м.г. През май 2017 г. Алпер беше блъснат от камион, което беше съобщено в "Туитър" от "Джумхуриет" с израза "камион отнесе прокурора". Минути по-късно това съобщение беше свалено и заменено с друго, в което се съобщаваше за "трагичната гибел на прокурора в ужасно ПТП". Гювен заяви пред съда, че първото съобщение е било публикувано от негов колега, но съдът прецени, че той отговаря за акаунта на вестника в "Туитър" и затова той носи вината. Според присъдата Гювен е пропагандирал тероризма и се опитвал да създаде в турското общество негативно възприятие на борбата с ФЕТО.



Най-малко 50 души загинаха в Нигерия

при самоубийствен атентат в джамия в северния регион Адамава, предадоха агенциите. Според данни на полицията тийнейджър се е взривил рано сутринта, когато хората са пристигнали за сутрешната молитва. Говорителят на полицията Отман Абубакар коментира, че младежът е детонирал експлозивите си, след като се е смесил с тълпата от поклонници. Макар да няма изявления за поемане на отговорност, подозренията на властите са върху джихадистите от "Боко Харам". Ислямската екстремистка група е базирана в съседния регион Борно и е обвинявана за десетки подобни атаки.

783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД