:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 376
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Дните на Меркел като канцлер приключват"

Ангела Меркел
Дните на Ангела Меркел като канцлер са преброени. Такива са единодушните коментари в пресата във Великобритания, Австрия, Испания, Франция по повод политическата криза в Германия, каквато досега не е имало в най-новата й история.

Шансовете да състави правителство сега са минимални. Но и нови избори едва ли биха променили радикално резултатите. Самата Меркел каза, че би предпочела нови избори, вместо да оглави правителство на малцинството, след като преговорите за съставяне на четирипартийна коалиция се провалиха. На въпрос дали е възможно съставянето на нова "голяма коалиция" със социалдемократите, тя отговори, че ще изчака отговора им след днешните им преговори с президента Франк-Валтер Щайнмайер. Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле също се обяви против правителство на малцинството. Шефът на кабинета на Меркел и изпълняващ длъжността финансов министър Петер Алтмайер призова партиите да решат през следващите три седмици дали могат да сформират стабилно правителство и намекна за формирането на нова "голяма коалиция".
7
1701
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Ноември 2017 22:52
Язък за мигрантите.
21 Ноември 2017 23:10
Дребнава, нискочèла женица.
22 Ноември 2017 10:20
Ангелика Меркель – агент КГБ и ЦРУ?
Комиссар Катар, 8 июня 2017
Источник http://www.proza.ru/2015/11/14/2105

22 Ноември 2017 14:02
А дано!
22 Ноември 2017 14:09
по повод политическата криза в Германия, каквато досега не е имало в най-новата й история

Според мен би било удачно, придружено с обогатяване откъм страсти, в таквиз драматични дописки да се употребява "бивша фашистка Германия", както е прието да се дъни пропагандно, примерно - еди-коя-си бивша социалистическа държава, бивша съветска република и пр. пропагандни кьор-фишеци.
23 Ноември 2017 05:21
Меркел е нещо като съвременен Горбачов за Европейския съюз. Вероятно в тази си функция и тя (и съратниците и на високи постове в ЕС) изпълняват нечии указания.
24 Ноември 2017 17:28
Внимавайте в картинката! Световният жид чете цялята световна преса и затова е наречен "световен".
Без конспирации днес не може да се диша. Духовната храна е необходима, а на мен няма да ми липсва отиващата си Баба Меркел, но ми липсват Илф и Петроф и онова, което биха казали за подобна смехотворна ситуация.

Партията на Меркел остави канцлерката да се удави, разбирайки че в НИКАКЪВ случай НЕ може да изплува от Марианската падина, в която те я поставиха, за да пропадне и с идеалната цел да определят щафетника, за да не загубят следващите избори.

Брюкселският Чичо от немската противоположна партия, който точеше зъби за поста, логично изгоря, но и на следващите избори пак ще го закопаят.

Въпросът е, кой ще е следващият, предложен от партията на Меркел.

Между другото, в немската история НИКОГА не е имало по-неясно политическо продължение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД