:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еколозите обвиниха МОСВ в манипулация на проверка от ЕК

Натискът на правителството върху природозащитните организации се увеличава. След като в понеделник Валери Симеонов разтръби фалшивата новина, че еколозите били съгласни на втора кабинка в Банско, вчера между двете страни се разрази нов скандал. Асоциацията на парковете в България обвини екоминистерството, че се е опитало да предопредели резултата от консултации с ЕК за "Натура 2000".

Вчера е трябвало да се проведе двустранна среща с ЕК по всички въпроси, свързани с опазването на "Натура 2000". Въпреки че в срещата е трябвало да се включат представители на всички заинтересовани страни, МОСВ изпраща покана до 19 организации, защитаващи основно бизнес интереси и само 5 природозащитни организации, съобщи Асоциацията на парковете в България. Според Тома Белев част от природозащитниците са допуснати до срещата едва след настояване на представителя на ЕК. За сметка на това обаче сред първите, взели думата, е Филип Цанов от "Природата за хората".

Междувременно коалицията "За да остане природа в България" обяви, че никога не се е съгласявала на втора кабинка в Банско и никога няма да се съгласи с предложения, които унищожават природата и нарушават екологичното законодателство. Както "Сега" писа, в понеделник вицепремиерът Валери Симеонов и екоминистърът Нено Димов обещаха промяна на концесионния договор с "Юлен" с цел разрешаване на нови спортни съоръжения, вкл. втори лифт, макар че законът не разрешава ново строителство в национални паркове като Пирин. След срещата Симеонов обяви, че и еколозите били съгласни на втори лифт, макар че по същото време "За да остане природа в България" пусна точно обратната позиция - че втората кабинка няма как да бъде законна и че единственото възможно е на мястото на сегашния лифт да се направи нов.



(НЕ)КУЛТУРНА ДИСКУСИЯ



"Я отидете в Люлин планина, която е в София. Ще видите как планината е разорана от едни млади момчета с десетки бъгита, които всеки ден ходят и карат, където искат. Къде са еколозите да защитят черния щъркел, бялата лястовица, оранжевата мишка и какви ли не други неща? Няма ги. Защо там не защитят природата, а са против развитието на зимния туризъм!"

Красимир Каракачанов, БНТ



"Писна ми разни министри да питат къде са природозащитните организации, за да спират нарушителите. Къде сте Вие, че все гражданите са Ви виновни. Като военният министър не може да предложи решение срещу унищожаването на Люлин планина, да си ходи у дома. Все пак всички ние - данъкоплатците, му плащаме заплата. Той, дето управлява 1 млрд. лв. от бюджета, не може да се обади на вътрешния министър, дето и той управлява 1 млрд., или на министъра на околната среда (и той управлява милиарди), за да спрат няколко хора с АТВ, дето се движат извън разрешените маршрути, и заради това и на единия, и на другия, и на третия са им виновни еколозите."

Тома Белев, "Фейсбук"
1
1021
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Ноември 2017 20:40
Стига с тая Натура 2000 бе! Наскоро чух, че в Натура 2000 било включено Варненското езеро, което е 60-70% промишлена зона, че и канала море- езеро, който пък е чисто индустриално съоръжение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД