:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Законът за спорта бе одобрен от комисии в парламента

Красен Кралев
Новият Закон за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) бе одобрен от две комисии в Народното събрание. Проектът бе представен от спортния министър Красен Кралев пред комисиите по правни въпроси и по въпросите на образованието и науката. В юридическата комисия законопроектът бе приет с 14 гласа "за", 0 "против" и 6 "въздържал се". Комисията по просвета пък гласува с 12 "за" и 6 "против".

Пред правната комисия министър Кралев обясни, че в новия ЗФВС са систематизирани и разписани множество процедури, които в момента са разпръснати в различни нормативни актове, затрудняващи тяхното прилагане. Той отговори подробно на въпросите по законопроекта от страна на депутатите от БСП, като разясни детайлно на Валери Жаблянов условията, заложени в проекта за развиване на спортно-туристическaта дейност.

Членовете на образователната комисия бяха запознати с новостите, които се предвиждат в сферата на предучилищното, училищното и университетското ниво на обучение. Основната идея на ММС е да даде възможност за по-голямо развитие на спорта и физическата активност сред учещите.

"Смятаме за голям плюс предвидената възможност за създаване на студентски спортни клубове, които може да се подпомагат финансово от висшето училище и МОН. Изрично е посочено, че клубът трябва да е регистриран като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност", посочи Кралев.
693
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД