:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Лидерът на сепаратистите в Луганск e избягал

в Русия, съобщи вчера руският в. "Новая газета", цитирайки източници на своя кореспондент в Донбас. Това стана два дни след като улиците на Луганск се превърнаха в арена на конфликт между Игор Плотницки и уволнения от него вътрешен министър на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Игор Корнет. Според изданието кортежът на Плотноцки включвал роднините му и негови приближени от администрацията на ЛНР. Самият Корнет заяви, че хората му контролират ситуацията в региона и с помощта на "своите братя" от т.нар. Донецка народна република (ДНР) са предотвратили ЛНР да премине на страната на Украйна. Миналата седмица властите в Луганск заявиха, че са готови да се върнат под контрола на Киев, което най-вероятно предизвика сегашната криза, коментират руските медии.



Семейството на убитата в Малта журналистка заведе

дело срещу полицията в страната, съобщи "Политико". Роднините на Дафне Каруана Галиция смятат, че органите на реда са неспособни да проведат цялостно разследване, и искат отговорният за разследването да бъде сменен. Те смятат, че зам.-шефът на полицията Силвио Валета не е независим, тъй като самият той е бил често критикуван от нея за корупция и търговия с влияние. Освен това той е женен за висш министър от правителството, което според семейството на убитата журналистка е конфликт на интереси. Дафне Галиция, която разкри връзки на управляващите в Малта с офшорни данъчни убежища чрез изтеклите в медиите "Панамски документи", бе разкъсана през октомври от бомба, поставена в колата й.



Смартфони изпращат данни за местоположението

на потребителите на "Гугъл", обяви сайтът qz.com, цитиран от Би Би Си. Експертите открили, че софтуерът на Android споделя чувствителна информация, дори когато функциите като GPS и проследяване през интернет са изключени, а SIM картата е извадена от устройството. Оказало се, че събираните данни далеч надхвърлят разумните очаквания за поверителност. Информацията, получавана от "Гугъл", включва кодовете на клетките от мрежата на оператора, с които телефонът се свързва. С нейна помощ потребителите могат да бъдат локализирани. След изпратеното официално запитване от компанията потвърдили, че такава практика има.



2
1148
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Ноември 2017 09:17
Никакъв конфликт не е имало по улиците на Луганск. Полотницки, този тъмен субект, креатура на представителя на Путин за Украина Сурков, никога не се е ползвал с престиж в Луганск. Зад него не стои никаква реална военна сила. Няколко дена седя блокиран в мазето на сградата на областната администрация, докато Сурков не си го прибра в Москва. Оцеля единствено, че е подписант под престъпния договор Минск 2 и не иде да е бандит и убиец, както свидомитите винаги са твърдяли. При всички случаи Сурков се изложи с протежето си и не е ясно дали ще остане куратор на Донбас.
24 Ноември 2017 12:53
http://strogosekretno.com/index.php?p=newsroom&nid=7450
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД