:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Робърт Мугабе
Подалият оставка президент на Зимбабве получи



имунитет срещу криминално преследване и гаранция за сигурността му в страната. Двете искания са били част от споразумението за подаване на оставка от Робърт Мугабе. Правителствен източник заяви, че по време на преговорите Мугабе посочил, че иска да завърши живота си в Зимбабве и не смята да напуска страната. Във вторник Мугабе, който беше начело на Зимбабве от 37 години, обяви, че подава оставка. Седмица преди това армията пое контрола в столицата Хараре и постави 93-годишния Мугабе под домашен арест.







ФЕТО стои зад скандала на учението



на НАТО в Норвегия преди дни, когато имената на турския президент Реджеп Ердоган и на основателя на съвременната турска република Мустафа Кемал Ататюрк бяха включени в списъка с врагове, заяви турският вицепремиер Хакън Чавушоглу. Анкара изтегли 40-те си военни от участие в ученията на 22 ноември заради гафа. Пред Анадолската агенция Чавушоглу заяви, че ФЕТО - организацията на сподвижници на живеещия в изгнание проповедник Фетуллах Гюлен, обвиняван от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат от 2016 г., има роля и в инцидента на натовските учения.





Чешкото правителство купи спорна свинеферма,



разположена на територията на бивш нацистки лагер за роми, плащайки милиони евро за правото да я затвори. "След 20 години най-накрая успяхме да се отървем от това вредно наследство от миналото", каза министърът на културата Даниел Херман пред репортери. Фермата е построена през 70-те години по време на комунистическото управление в Лети, село на юг от Прага, където се е намирал концентрационен лагер. В него стотици роми умират през 1942 и 1943 г. Активисти за правата на човека в страната и в чужбина осъдиха съществуването на свинефермата и лявоцентристкото правителство на премиера Бохуслав Соботка обеща да намери решение преди края на мандата си този месец.
 Хакън Чавушоглу
701
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД