:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 114
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

100 000 души са евакуирани от Бали заради опасен вулкан

Вулканът Агунг
Индонезийските власти евакуираха близо 100 000 души от опасната зона около събуден вулкан на туристическия остров Бали, за който се предполага, че всеки момент може да изригне. Досега вече 40 000 души са напуснали района около вулкана Агунг, но бройката им се очаква значително да нарасне, предупреждават от националната агенция за борба с бедствията.

Към момента вулканът бълва масивни стълбове гъст черен дим, което принуди властите да обявят максимална степен на опасност в района. Според съобщения в района се усещат непрекъснати трусове. Вулканът се събуди миналия месец и оттогава изхвърля дим и пепел на над 4000 м височина.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила в посолството на Република България в Индонезия да бъде сформиран кризисен щаб, който да съдейства на български граждани при нужда, съобщиха от МВнР. На международното летище в Бали функционира информационно бюро за гражданите на държавите, членки на ЕС, където те могат да получат подробна информация за обстановката и възможностите за консулска защита. Група от 10 български граждани, които са на почивка на острова, се е свързала с мисията ни в Джакарта, за да информира за местонахождението си. Те се намират далеч от зоната на вулкана и са в безопасност в хотела, в който са отседнали.

758
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД