:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Споровете на Борисов и Нинова се пренесоха в съда

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Борисов съди Нинова за 26 хил. лв. Тя претендира за 30 100 лв.
Бойко Борисов и Корнелия Нинова влязоха в съдебен спор заради свои реплики. На исковата молба на премиера Борисов соцлидерката Нинова е отговорила с три насрещни иска. Софийският градски съд реши да ги гледа заедно, както позволява законът, за процесуална икономия. Нито Борисов, нито Нинова дойдоха в съда вчера, но пратиха адвокати. Процесът продължава чак след половин година - в края на май 2018 г.

Премиерът е завел дело срещу соцлидерката заради твърдения в телевизионно интервю. Неговият иск е за 26 хил. лв. Претенциите на Нинова са за общо 30 100 лв.

"Мъчително е в нашата държава политиците да спорят с обиди", така Марин Марковски, адвокат на Борисов, обясни защо лидерът на ГЕРБ е завел делото, макар това да било "мъчително" за него и да не го желаел. Марковски посочи, че Борисов е наречен "неетичен" и "крадец" от Елена Йончева, но Нинова приветствала това.

Защитата на Нинова - адвокат Цветана Чуклева, заяви, че клиентката й е засегната от реплики на Борисов, че е "госпожа Лъжа" и че е активист на СДС. От тези думи на Борисов Нинова е претърпяла сериозни увреждания, защото е злепоставена като политик по време на предизборната кампания.

"СДС не е "Ислямска държава", терористична организация, какво обидно има в това", учуди се Марковски. Според него репликата "госпожа Лъжа" била извадена от контекста.

В залата адвокатите на Нинова представиха копие от интервю на Борисов пред в. "Труд" от 1994 г., в което заявява, че е запазил членството си в БСП. "Това е заради твърдението му, че няма връзка с тази партия", обясни адвокат Чуклева.
3
1037
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
27 Ноември 2017 19:51
По адвокатите ще Го познаете - Марин Марковски...
28 Ноември 2017 15:45
Боже, каква пародия! На един акъл са и двамата...
28 Ноември 2017 16:00
"Когато г-н Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка и да я сложи отляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да я сложи от дясно. И да види кое ще натежи", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки последните изказвания на премиера, който свърза извадените павета по бул. "Дондуков" със стогодишната партия.


Как кое! Което и винаги. Онуй, дебелото, по средата. И интересът му.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД