:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 385
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Португалец застана начело на Еврогрупата

Марио Сентено
Португалският министър на финансите Марио Сентено е новият председател на Еврогрупата, предаде електронното издание "Политико". Той беше избран вчера по време на заседание на Еврогрупата в Брюксел. Досегашният ръководител Йерун Десблум от Холандия трябваше да напусне поста след два мандата начело на финансовите министри от еврозоната, тъй като вече не участва в новото холандско правителство. Четирима бяха кандидатите за поста му - финансистите номер 1 на Португалия, на Люксембург, на Литва и на Словакия.

Без споразумение завърши вчерашната среща между британския премиер Тереза Мей и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, които се срещнаха в Брюксел. На съвместната си пресконференция след срещата двамата обявиха, че ще се видят отново до края на седмицата. Мей заяви, че постигали "значителен напредък" в разговорите. Юнкер пък каза, че сближили позициите си, и изрази надежда, че ще бъде постигната договорка до срещата на върха на ЕС на 14 и 15 декември. Мей се видя и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.
770
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД