:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лудогорец" спести сили за "Хофенхайм"

Гледахме да не се хабим срещу "Дунав", призна треньорът Димитър Димитров
СНИМКА: САЙТ НА "ЛУДОГОРЕЦ"
Завърналият се след лечение на травма Марселиньо (№84) бележи с глава втория си гол за победата с 2:0 над "Дунав".
"Лудогорец" би с 2:0 "Дунав" в мач от 19-ия кръг на Първа лига, като успя да даде почивка и на част от основните играчи преди срещата с "Хофенхайм" в Лига Европа в четвъртък. Козмин Моци въобще не бе в групата на тима. Марселиньо, който отбеляза и двата гола срещу "Дунав", остана на терена до 58-ата мин. Вандерсон пък бе резерва и влезе в игра чак в 66-ата мин. С победата "Лудогорец" си върна първото място в класирането с 45 т., като води с една пред "ЦСКА-София".

Треньорът Димитър Димитров директно обясни, че тимът му е играл по-слабо след почивката, за да може да спести сили за мача с "Хофенхайм".

"Доволен съм от играта през първото полувреме. След това видимо намалихме темпото с мисъл за мача с "Хофенхайм". Гледахме да не хабим толкова сили, защото те играха своя мач в събота и имат два дни повече за подготовка. Ние имаме само два дни до мача, което е доста тежко. Трябва да спечелим минимум точка там", каза Димитров.

Марселиньо, който се завърна в игра след контузия, обясни, че вече е напълно възстановен: "Готов съм за мача с "Хофенхайм", вече съм добре. Дано да направим силен мач там и да се класираме. Трябва да сме много внимателни".

"Лудогорец" е на второ място в гр. С на Лига Европа с 8 т., като дори и равенство в Германия ще е достатъчно за класиране в следващата фаза. Тимът от Разград може да продължи напред и при загуба, но за целта "Истанбул Башакшехир" не трябва да побеждава лидера "Спортинг" (Брага). В момента турският тим е на трето място с 5 т., а португалците са начело с 10. "Хофенхайм" вече загуби шанс да продължи напред, тъй като има само 4 т.

Още през уикенда треньорът на германския тим Юлиан Нагелсман обяви, че ще пусне основно резерви и млади играчи срещу "Лудогорец", а титулярите ще се готвят за мача с "Хановер 96" в първенството. Почти сигурно един от играчите, които ще пропусне мача с "Лудогорец", е защитникът Щефан Пош. 20-годишният бранител има проблеми в бедрото.
1161
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД