:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 403
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спецпрокурорът Мълър пита Дойче банк за сметки на Тръмп

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп разговаря с журналисти във Вашингтон, преди да замине за щата Юта, където подписа меморандум за драстично намаляване на територията на два защитени федерални резервата с почти 90%.
Германската Дойче банк да представи информация за сметките на американския президент Доналд Тръмп - това е поискал специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ, предаде Би Би Си. Той изпратил до финансовата институция преди няколко седмици искане за финансовите трансакции, свързани с Тръмп. Няколко пъти обаче от Дойче банк отказвали, като се позовавали на закона за защита на личната информация.

Междувременно Върховният съд на САЩ разреши да се приложи в пълния вид антиимигрантският указ, подписан от президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха информационните агенции. Магистратите дадоха зелена светлина на третата редакция на документа от края на септември, която забранява на територията на страната да влизат граждани на 7 държави - Чад, Иран, Либия, Сомалия, Сирия, Йемен, Северна Корея, както и на членове на венецуелското правителство. Решението е победа за Тръмп, срещу когото бяха заведени няколко съдебни дела заради решението да ограничи достъпа до страната на граждани с преобладаващо мюсюлманско население.

Природозащитни организации пък заведоха дело срещу решение на Тръмп да ограничи защитената територия на национален обществен парк в щата Юта, предаде Си Ен Ен. Предвижда се националният парк "Беърс иърс" да бъде орязан с 85% до 92 000 хектара, а резерватът "Гранд Стеърс-Ескаланте" да бъде намален с 45% до около 423 000 хектара. Този ход на президента на САЩ открива възможност за проучвания за полезни изкопаеми.
1301
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД