:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 554
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Испания оттегли европейската заповед за арест на бившия каталунски лидер

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кандидатът на партията "Сиудаданос" Инес Аримадас (третата отляво) и други активисти призоваха в Барселона за единство на Испания по време на началото на предизборната кампания в Каталуния.
Върховният съд на Испания оттегли европейската заповед за арест на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон и на 4-ма от министрите в кабинета му, които избягаха в Брюксел, след като Каталуния едностранно обяви независимост на 27 октомври, съобщиха информационните агенции. Магистратите обясниха, че политиците са изразили готовност да се върнат в Испания, за да участват в изборите в Каталуния на 21 декември. Петимата каталунци са разследвани в Испания за бунт, противодържавна дейност и незаконно присвояване на публични средства.

Адвокатът на Пучдемон обяви, че клиентът му засега остава в Белгия. Пол Бекерт обясни, че само една от трите издадени от Испания заповеди за задържането на Пучдемон е отменена от Върховния съд. Заповедите за задържане в Испания, както и международната заповед за арест оставали в сила.
1165
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД