:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
10 дни, които не разтърсиха никого

Нещо отрицателно, по хубавия начин

Виктор Николаев, НТВ: Признавате ли, че приватизацията е един почтен, двустранен процес, в който държавата намира едни стопани за едно имущество, което тия добри стопани успяват да го управляват? И БСП има ли проблем да признае, че приватизацията - щото това е по времето на Костов - че Костовата приватизация е нещо прилично, щом по приличен начин лидерът на опозицията е участвал?

Корнелия Нинова, председател на БСП, приватизатор: БСП е дала оценка на Прехода и на приватизацията с нарочен документ, приет на конгрес. И сме единствената партия, която е дала оценка на Прехода. ГЕРБ сега се сетиха - нали, щото трябва да запушим устата на опозицията. Няма да стане! Те сега се сетиха. Защо не през 2009, като взеха властта, не отвориха тая тема? Ние сме дали оценка. И там е казано, че приватизацията - не мога точно да цитирам - но е, примерно, допринесла за разграбване на държавно, общинско имущество и т.н. Мога да обобщя - на приватизацията е дадена отрицателна оценка от БСП. С официален документ на конгрес!

ВН: Ще ви атакуват, че сте участвали в нещо отрицателно, ама по хубав начин. Без ирония.

КН: Добре! Да ме атакуват, ето! За кой път да кажа?! Атаките в България не стават с извънреден съд от трибуната на парламента, от студиата в телевизиите. Стават в прокуратура и съд, ако искаме да сме правова държава. Заповядайте, уважаеми, елате всички на терена!...

Какъв е резултатът - този, който сега гледат вашите зрители. Ние тук си говорим преди 20 години какво било станало с "Техноимпекс" (в чиято приватизация е участвала г-жа Нинова - б.р.). Утре Борисов ще се обяснява кво е правил като кмет. Какво се случва през това време в държавата? Днеска протестират в "Пирогов"; протестират майки, както видях при вас, за някакви далавери в детските градини; протестират полицаи; протестират пенсионери. Каква е целта на това, което правят ГЕРБ - не се занимавайте със сега какво се случва. Дайте да видиме в миналото какво е правила преди 20 години Корнелия Нинова. Няма да се поддадем на тази провокация. Днес и сега се крадат 10 млрд. лв. И това е в основата на бедността на хората и на несправедливостта... А за преизчисляването на пенсиите трябват 700 млн. Или за децата с увреждания трябват 70 млн. Сравнете ги с 10 млрд. Та! Тази цел, да се отклони вниманието от това, което става сега, няма да я допуснем! И ви моля две минути да поговорим какво става в болниците! (...)

...Само преди 10 дни - предложихме ли в бюджета болниците да не са търговски дружества? Да ги пререгистрираме по Закона за лечебните заведения. Тоест да има алтернативен модел на здравеопазването. Преди 10 дни! И ГЕРБ го отхвърлиха категорично. Вчера чуваме от главния прокурор - поздравления за това, което направи прокуратурата - той казва: бе не ми е работа, ама все пак законодателят да помисли дали болниците трябва да са търговски дружества. Значи. Целият този разговор, който БСП води от една година и само преди 10 дни законодателни промени - и те са отхвърлени, и се твърди, че БСП не е алтернатива - всичко това отива в канала. Няма проблеми в болниците, хората не умират по улиците - дайте да се занимаваме преди 20 години какво казал шайкаджията Антон Тодоров! Това нормално ли ви изглежда? Ми няма да го допуснем! Да! Открити сме. Ето ги документите. Идвайте в съда! Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора! Но през това време народът ще знае какво правите днес и сега в държавата, защо живее в бедност и т.н.
1
1549
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Декември 2017 10:09
ВН: Ще ви атакуват, че сте участвали в нещо отрицателно, ама по хубав начин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД