:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Дъвка за балончета" показва артефакти на детството от 80-те

снимка: Лента
Малките актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов позират с вещи от бита на техните родители като деца: пионерски и чавдарски символи, аудиокасети, лексикон и т.н.
Тръба за фунийки, лексикон, уокмен, пионерска връзка, списание "Некерман" и още 20 емблематични "съкровища" от детството през 80-те бяха изложени по случай премиерата на новия български филм "Дъвка за балончета". Миниекспозицията е разположена в пространството пред кино "Синема сити" в столичния мол "Парадайз", където се състоя и премиерата на лентата с участието на Теодора Духовникова и Иван Юруков.

Посетителите ще могат да видят още колекции картинки от дъвки, салфетки, една от първите електронни игри. Всички предмети са автентични и са предоставени от екипа и фенове на филма. Във фейсбук страницата на "Дъвка за балончета" паралелно ще бъде създадена виртуална версия, където всички желаещи ще могат да предоставят снимки на своите колекции или запазени "съкровища" от детството.

"Дъвка за балончета" тръгва утре на 55 киноекрана в 27 български града, като специални прожекции и срещи с екипа ще има още в Пловдив и Бургас - съответно на 11 и 18 декември. Филмът ни връща към магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век. Действието се развива паралелно между 1988 г. и съвремието и проследява съдбата на четири хлапета - неуморима "банда", която всеки ден се забърква в ново приключение. Двама от тях се срещат случайно след повече от четвърт век - талантливият, но отегчен от живота рекламист Калин и авантюристката Биляна, сгодена за англичанин.

"Дъвка за балончета" спечели "Златна роза" за най-добър сценарий. Негови автори са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на най-популярните български сериали. Режисьор е Станислав Тодоров-Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов, а освен Духовникова и Юруков на екран са още Малин Кръстев, Диана Димитрова, Валентин Ганев, Жорета Николова и др.
2
1560
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Декември 2017 12:37
Добре, но защо ги няма Филип Аврамов и Асен Блатечки? Какъв филм е това без тях?
24 Януари 2018 18:00
С или без тях филмът е невероятен! Може би един от най-добрите български филми през последните 2-3 години
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД