:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Европол: Албания е №1 в търговията с марихуана в ЕС

СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Около 22 млн. души в ЕС купуват канабис за около 9 млрд. евро годишно.
Албания e основен източник на марихуаната, която се продава в страните от ЕС, сочат данни от годишния доклад на Европол за незаконната търговия с наркотици в общността. Канабисът си остава най-широко употребяваният наркотик на Стария континент. Преобладаващата част от хашиша, който се продава на европейския пазар, е Мароко, откъдето се пренася в Европа. Балканският път си остава основен източник за внос на хероин в ЕС. Според доклада престъпните групи в Европа печелят 24 милиарда евро годишно от контрабандата на канабис, кокаин и хероин. Европейската полицейска служба е загрижена и за пускането на пазара на нови видове опасни синтетични наркотици. 620 нови вида синтетични наркотици са се появили на европейския пазар през последните 5 години.

"Само един процент от парите, получени от продажбата на наркотици, могат да бъдат конфискувани от властите. Има и престъпни групи, които освен с трафик на наркотици са свързани и с тероризма", се казва в доклада.

В сътрудничество с всички страни Европол се стреми до 2020 г. да премахне незаконното производство и трафика на наркотични вещества в Европа.

35 на сто от организираните престъпни групи в Европа, които действат в глобален мащаб, участват в производството, трафика или разпределението на наркотици, сочи докладът на Европол.

1
1124
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Декември 2017 21:25
В сътрудничество с всички страни Европол се стреми до 2020 г. да премахне незаконното производство и трафика на наркотични вещества в Европа.
Това май е от "После"... Случват се грешки, нали?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД