:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 559
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Газификацията е спестила на клиентите 190 милиона лева

Като са заменили традиционните енергоизточници с природен газ, клиентите на "Овергаз" са спестили общо почти 190 милиона лева от януари до септември 2017 година. Компанията обслужва над 56 000 битови и 3000 стопански потребители на територията на 51 общини в България, съобщиха от дружеството.

Най-големи икономии са реализирали индустриалните клиенти на "Овергаз". До септември бизнесът е икономисал 108 778 871 лева, като е заменил нафтата, мазута и електричеството със синьо гориво. За тези девет месеца обществено-административният сектор, който използва природен газ, е спестил над 52 млн. лв. За същия период разходите на битовите потребители са с 28.8 млн. лв. по-малко.

Цената на природния газ остава най-ниска за битовите потребители, като е с близо 3 пъти по-ниска от тази на дневната тарифа на електроенергията. За стопанските клиенти газът е над 3 пъти по-евтин от газьола, а цената на пропан-бутана излиза 2 пъти по-висока от цената на синьото гориво.

Интересни данни има и за вредните емисии. Благодарение на газификацията, осъществявана от "Овергаз" в над 50 български общини, е избегнато емитирането в атмосферата на над 17 000 тона вредни вещества. За девет месеца са спестени общо 17 522 тона серни и азотни оксиди, прахови частици, въглероден оксид и др., които замърсяват въздуха и вредят на здравето.
864
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД