:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Да се назначат още надзиратели

в затворите предлага главният прокурор Сотир Цацаров в писмо до министъра на правосъдието Цецка Цачева. Поводът е проверка в местата за лишаване от свобода. Според резултатите от нея съотношението между надзиратели и затворници е критично. То е особено видимо в затворническото общежитие "Хеброс" в Пловдив (съотношението затворници към надзиратели е 1:97), в Стара Загора (1:84) и Плевен (1:102). "Това създава предпоставки за ненадеждна охрана на местата за лишаване от свобода", пише главният прокурор и предлага да бъде утвърден норматив за оптимално съотношение на числеността на надзирателите спрямо лишените от свобода, да се попълнят незаетите щатове в системата и да се отпуснат нови за социални работници и психолози.



Юридическите лица с нестопанска цел

(ЮЛНЦ) ще се пререгистрират и електронно, съобщиха от Агенцията по вписванията, която от началото на 2018 г. ще администрира регистъра на тези субекти. Към Търговския регистър ще бъдат добавени нови функционалности, чрез които ЮЛНЦ ще могат да подават документи. ЮЛНЦ ще могат да подават документи във всяка една служба по регистрация, независимо от седалището и адреса на управление, както и чрез електронния портал. Единственото условие за това е заинтересованото лице да притежава валиден електронен подпис. При подаване на документи по електронен път таксата е с 50% по-ниска. Срокът за пререгистрация по закон е до края на 2020 г.



1044
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД