:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 181
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" бе обявен за победител в конкурса за базите

Договорът трябва да бъде подписан до 10 януари, но може да бъде форсиран и за идната седмица
СНИМКА: БГНЕС
Министър Кралев обяви на 24 ноември условията за участие в конкурса за базите на ЦСКА и обеща той да бъде проведен в максимално кратки срокове. Това се случи и още преди края на годината вече е ясно, че "ЦСКА-София" е победител.
Комисията, сформирана от стопанисващото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД, още не е излязла с официално съобщение дали "ЦСКА-София" е победител в конкурса за дългосрочно ползване на ст. "Българска армия" и базата в Панчарево, но това вече бе сторено устно от спортния министър Красен Кралев.

Като принципал на двата държавни имота той обяви пред БНТ: "Сагата с базите приключи. Всички документи са изрядни, дружеството отговаря на критериите. Цената е ясна - предложени са 62 000 лв. за наем, а минималната инвестиция е от 1 100 000 лв. Всичко е наред и за мен процесът е приключен. Подписването на договора трябваше да стане най-късно до 10 януари. Но в най-кратки срокове ще се консултирам с юристите дали можем да направим формалното подписване на контракта в рамките още на тази календарна година. Аз лично не виждам пречка. Ще опитаме сключването на договора да стане факт през 2017 г."

Споменатата от Кралев минимална инвестиция от 1 100 000 лв. е разделена в процентно отношение 70:30 в полза на ст. "Българска армия" спрямо базата в Панчарево.

Министърът беше категоричен, че условията на конкурса са спазени и те не са били дискриминационни спрямо други клубове, както се оплакаха от "ЦСКА 1948".

"Държавата е собственик на тези съоръжения. Ние сега търсим гаранции и надежден партньор с гарантиран произход на капитала, икономическа история, за да защитим интересите на държавата. Вижда се, че сме били прави. Общественият интерес също е защитен, защото виждате как реагират феновете на ЦСКА - всички са доволни, успокоиха се и всеки може да си изпълнява задълженията, а не да се занимават с това кой ще вземе базите. Ние си свършихме дълга. Аз съм горд с това, което направи моят екип, въпреки че бе поставен под огромен обществен натиск през последните три години", защити позицията си Кралев.

"ЦСКА-София" беше единственият участник в конкурса, въпреки че документи за участие бяха закупени и от "ЦСКА 1948". Оттам обаче се оттеглиха в последния момент и обясниха, че победителят е предизвестен.
15
1226
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
21 Декември 2017 19:50
Срам! Срам за ГЕРБ!
21 Декември 2017 19:51
Отбора на помачетата - отбор на всички власти!
21 Декември 2017 20:26
Нещата дойдоха на логичните си места.
21 Декември 2017 20:34
Подуянци сигурно тайно са се надявали храмът "Българска армия" да бъде даден на "Спартак" или пък "Септември"?
Апропо, вие кога ще си платите данъците и таксите на харизания ви от комунистическите изчадия, назначени за милионери при " демокрацията", стадион?
Кога?
Плащайтe, бе, паразити!
21 Декември 2017 23:01
И сега кво? Държавата подари "храма" на латексите!
21 Декември 2017 23:09
За да няма спекулации и недоразумения със стадион "Българска Армия", ден преди комисията към БФС да каже дава или не дава лиценз за провеждане на официални срещи от "А" група, Sportal.bg направи инспекция на спортното съоръжение. Ето какво установи нашата медия:

Вижте видео тук!!!

1 Тревно покритие - в много добро състояние.

2 Предпазни огради пред съблекалните - изискванията са изпълнени. Двете съблекални (домакин и гост) са оградени с предпазни стени и огради. Поставена е и задължителната бариера.

3 Трибуни - в окаяно състояние. Сектор "Б" е потрошен и не е поставена нито една нова седалка. Липсват седалки и в сектор "Г".
4 Предпазни ограждения в секторите - част от тях се поставят и в момента, но до утре ще бъдат готови. Секторите "Б" и "Г" са отделени от "В", което е едно от изискванията на комисията.

5 Блокът за гости в сектор "Б" - в окаяно състояние. Ограден е с изключително опасно за феновете ръждясало арматурно желязо. Има и сериозни дупки в оградата откъм терена, от където не е проблем запалянковци на гостите да нахлуят на игрището.

6 Тоалетни - не забелязахме такива. Явно ще се разчита на химически тоалетни и през настоящия сезон.

7 Пистата около терена - в окаяно състояние. Поникнали са бурени, които със сигурност не са чистени от години. Боклукът е навсякъде, но може да се приеме, че това е така заради козметичните ремонти. Тук трябва да споменем, че за подръжка на пистата далеч по-големи грижи трябва да полагат хората занимаващи се с лека атлетика, отколкото тези на футболния клуб.

Баси храма, баси си чудото!
22 Декември 2017 02:00
Основаният през 1992 г. от Томас Лафчис отбор ПФК "Левски" 1914 АД получи базите на "Левски-Спартак" без конкурс.
22 Декември 2017 07:51
Армейци,
бранителят Антон Недялков вече е състезател на американския клуб Далас. След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и сърцатият защитник поема към американската Висша лига.

Сумата, която ЦСКА ще получи по контракта, е 1,5 милиона долара, като тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим.

Божидар Краев беше официално представен като ново попълнение на 4-ия в датското футболно първенство - Мидтиланд. Талантът от Враца беше продаден от Левски срещу около 400 000 евро.
"Божидар Краев е страхотен млад талант. Той обаче е взимал участие в доста срещи с Левски. Определено ще бъде фактор в тима през следващия сезон", казаха президентът на "Мидтиланд" Клаус Стейнлейн.

Друго да е да те продаде марката ЦСКА.
президентът на "Мидтиланд" Клаус Стейнлейн със съжаление съобщава, че Краев е играл в лесна...
22 Декември 2017 08:00
Зафирови забравиха за аматьорския ЦСКА 1948, върнаха се на "Армията"

Блудните синове се завръщат...
22 Декември 2017 08:16
Боби се показа и нищо не каза

Натисни тук
Напротив , каза, каза....
много неща каза, само дето името на шефа на УЕФА не знае.
Натисни тук
22 Декември 2017 08:16
ГАлфони, обикновени припознавачи и вся остальная оранжевая сволочь,
Бог вижда всичко, къде ще Му избягате?
22 Декември 2017 09:02
Добро утро, Гръмчо!
Не ти хващам вяра на попържните без снимков материал.
22 Декември 2017 10:36
Не ти хващам вяра на попържните без снимков материал.

(снимка: натиснете тук)
22 Декември 2017 11:40
Основаният през 1992 г. от Томас Лафчис отбор ПФК "Левски" 1914 АД получи базите на "Левски-Спартак" без конкурс.

A Литекс-Микре- Етрополе с конкурс!
22 Декември 2017 11:42
Кой ли му е изпърдял зъбките? (снимка: натиснете тук)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД