:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парламентът помилва водачите с изтекли книжки

Заради шума, който вдигнаха икономистът Владимир Каролев и бившият журналист от Нова телевизия Васил Иванов, управляващите се отказаха изцяло от строгите законови текстове, които влязоха в сила през януари. За шофиране с изтекла книжка пак ще се налага само глоба от 100 до 300 лв., реши Народното събрание, като промени на второ четене Закона за движение по пътищата.

В края на ноември полицаи свалиха регистрационните номера на колата на Каролев, а скоро след това без табели на колата остана и Иванов. И двамата карали с изтекли документи. Те се оплакаха, че наказанията им са прекомерни, а Каролев директно обяви, че ще търси начин да предизвика законодателни промени. Факт е, че успя почти веднага да пробие през ГЕРБ.

Мнозинството всъщност предлагаше при шофиране с изтекла книжка автомобилът временно да се спира от движение до представяне на валидно свидетелство, но за не повече от 12 месеца.

В четвъртък депутатите се отказаха и от тази санкция и оставиха само глоба от 100 до 300 лв., която няма да уплаши никого, защото, както е известно, глобите не се събират изобщо. Обяснението на ГЕРБ за мекото наказание е, че скоро щял да се внася изцяло нов Закон за движението по пътищата. Това е най-променяният закон през последните 15 г.



1265
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД