:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 249
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фалиралата болница в Ловеч връща болни на диализа

Центърът за хемодиализа към крайно закъсалата областна болница в Ловеч връща пациенти поради липса на медикаменти. Само вчера са били върнати четирима души, тъй като няма диализатори и системи, съобщи Дарик радио. Общо на диализа в болницата са 17 души, като те сами си купуват необходимите лекарства. "Още днес (вчера - б.р.) центърът за хемодиализа към ловешката болница ще бъде снабден с липсващите консумативи", заяви от своя страна изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Анка Георгиева.

От известно време медиците от ловешката болница излизат на символични протести, а от днес са заплашили с колективна оставка, ако не получат заплатите си. Те са без възнаграждения от четири месеца. В болницата вече свършват и консумативите и медикаментите. Болницата има над 7 млн. лв. дългове.

Последно здравният министър Кирил Ананиев се договори с кредиторите на болницата да намалят сумата на запора на сметките и тя беше сведена до 80 000 лв., които трябваше да бъдат разплатени, след като здравната каса преведе пари на лечебното заведение. След това болницата ще може да ползва сметките си. От касата обаче обявиха, че ще преведат пари на болниците до 22 декември.
896
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД