:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Пепел и суета

Новогодишни заричания: нека бухалките останат в бейзбола и гимнастиката

Цветан Цветанов посети кукерски фестивал в Разлог и зарадва почитателите си с дръзка фотосесия. На снимката: Цветанов с три "японки" и шалче на толерантността.
В обръщението към нацията по случай смяната на календара президентът много хубаво каза за новогодишните обещания и заричания - "Те често угасват още през януари".

Новата година е рубикон и ватерло - жребият е хвърлен, заричаме се твърдо и няма връщане назад: спираме лошите навици, цигарите, алкохола и наркотиците, почваме да работим по-сериозно, ще обръщаме внимание на близките си, няма да злословим и клюкарим, ще се обаждаме по-често на самотните роднини и на изоставените приятели, ще помагаме на хората в беда, ще бъдем търпеливи и толерантни, а когато е необходимо - решителни, смели, твърди и категорични. Ще оправим казанчето на тоалетната, което тече от първия мандат на Бойко Борисов... И всички тия намерения са много красиви, докато не влязат в бой с реалния живот.

Аз като психолог на националната пошлост бръкнах в мозъка на някои от първите ни хора и сглобих от тяхно име малко новогодишни обещания, дето блясват за миг като фойерверк и после стават на пепел, за да се смесят с ежедневната мръсотия.

***

Бойко Борисов: Няма да играя с Пеевски и ще счупя всички огледала вкъщи. Ще спра да лъжа, дори в даден момент да ми се струва, че с една лъжа подкрепям стабилността и националната сигурност.

***

Цветан Цветанов: Тая година няма да ходя в Щатите да ми преинсталират операционната система и опорките. Ще лобирам за "Грипен" - не защото са необходими на българската авиация, а да компенсирам предишното си поведение.

***

Румен Радев: Ще лобирам за F-16. По реципрочни причини.

***

Делян Пеевски: Ще либерализирам пазара на периодичния печат в България. Ще направя кампания против билетчетата за търкане и ще обяснявам всеки ден от медиите, че да се продават празни надежди на оскотели и обезверени хора е престъпление. Ще нахлуя телом в реклама на лотарията със Захари Бахаров, ще го избутам от кадъра с шкембе и ще обясня на хората, че става въпрос за брутална измама: дали ще си дадеш парите за лотарийни билетчета, или ще ги хвърлиш на измамник през балкона - няма голяма разлика. Ще направя всичко възможно да обясня на обществото, че няма как някакво билетче да представлява надежда - това е нелепо, отчайващо и невъобразимо. Ще спра да използвам медии и институции за бухалки - нека бухалките останат в бейзбола и художествената гимнастика!

***

Ахмед Доган: Ще спра да къдря шменти-къдели и ще разкажа на българския народ какво действително научих от българската политика, как загина мъжката ми секретарка и как влязох в елита на хидроинженерството. Когато имам да казвам нещо, няма да пращам емисари по телевизорите, които да ми кадят тамян, а сам и на нормален български език ще си кажа, каквото имам за казване. И ще лобирам за F-16, защото Fighting Falcon означава "боен сокол".

***

Сотир Цацаров: Ще работя за справедлива съдебна система.
5
1833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
02 Януари 2018 07:40
Иво Балев
А защо, г-н Цветанов е сниман с кукерска маска?
02 Януари 2018 08:50
иво балев, няма да ти стигнат и сичките страници на газетата да опишеш новогодните вричания откъм кочината, щот прасетата са многословни и многобройни.
(но радев с нищо не е заслужил да е включен)
02 Януари 2018 11:17
whoever
02 Яну 2018 08:50
02 Януари 2018 13:14
.
Пеевски в ролята на Анди Тъкър

.
И тъй Анди излиза от „Синята змия“ и аз го виждам как спира на улицата някакви минувачи и им говори нещо. Лека-полека около него се събира групичка, а след малко той вече е на ъгъла и красноречи, размахвайки ръце, пред доста голяма тълпа. После се обърна и тръгна; тълпата се проточи след него, а той говори ли, говори. Поведе ги по главната улица на града и по пътя към тая върволица се прилепяха все нови и нови хора. Това ми напомни една стара лъжеида, която съм чел по книгите — за един свирач, който така свирел на свирката си, че подмамил след себе си всички деца от града.

Стана един, после два, после три, а ни една птичка не влезе при нас да пие. Улиците бяха пусти, сегиз-тогиз ще мине само някоя патка или жена, излязла да пазари. Дъждът беше почти спрял.

Пред „Синята змия“ спря сам човек, да си остърже калта от обущата.

— Какво става, приятелю? — викам му аз. — Сутринта тук цареше трескаво оживление, а сега градът прилича на развалините на Тир и Сифон, гдето само самотни гущери лазят по стените на главния порт Тик.

— Целият град — казва той — се е събрал при Спери, в складовете за вълна, и слуша речта на вашия човек. Аа, бива си го, умее да се излиява по всякакви материи и умозаключения.

— Така, значи — казвам аз. — Дано само ги разпусне по-скоро, това е синекванонно, защото иначе оборотът страда.

Целият следобед в кръчмата не стъпи нито един клиент. В шест часа двама мексиканци докараха Анди метнат на гърба на магарето им. Сложихме го да легне, а той не мирясва — все още Ломоти нещо и жестикулира с ръце и крака.

Затворих касата и тръгнах да разузная как са се развили събитията. След малко попаднах на едното, който ми разказа всичко. Анди говорил цели два часа. По думите на тоя човек такава великолепна реч не била чувана никога — ни в Тексас, ни другаде по света.

— И за какво говори? — питам го аз.

— За вредата от алкохола — отвръща оня. — И когато свърши, всички жители на града подписаха обещание, че в течение на една година няма да близнат капка.
.
02 Януари 2018 15:59
Поредна добра писаница, Ивчо. Нека през новата година да се множат подобни с безпощадно щипане на дебелогъ.ите играчи със съдбините на българина.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД