:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 470
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Григор Димитров открива тенис сезона с мач на двойки

Шампионът в Бризбейн ще научи първия си съперник на сингъл днес
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
През последните дни Григор Димитров тренира усилено на централния корт в Бризбейн - "Пат Рафтър Арина", където преди година спечели титлата от новогодишния турнир.
Новият сезон за най-добрия български тенисист Григор Димитров започва днес. Световният №3 стартира участието си на турнира в Бризбейн (Авл, $468 910) рано тази сутрин с мач на двойки. Хасковлията и партньорът му Райън Харисън (САЩ) трябва да излязат на корта около 6,30 ч. наше време за двубоя срещу участващите с "уайлд кард" представители на домакините Лейтън Хюит и Джордан Томпсън.

Мачът им е трети в програмата на централния корт "Пат Рафтър Арина", която се открива в 3 ч. със срещата между Гарбине Мугуруса (Исп) и Александра Крунич (Сър) от женската схема на сингъл. След това е мачът между Денис Шаповалов (Кан) и Кайл Едмънд (Вбр).

В късната сесия пък ще стане известен първият съперник на Димитров в турнира поединично. Българинът, който е шампион от 2017 г., е поставен под №1 и по право почива на старта. Във II кръг той очаква победителя от двубоя между Джон Милман (Авл) и квалификанта Питър Полански (Кан), които трябва да излязат един срещу друг около 13 ч. днес.

Първият поставен, който Димитров може да срещне, е №5 в схемата Жил Мюлер (Люкс) на 1/4-финалите. Освен българина в I кръг почиват още поставените под №2 Анди Мъри (Вбр), №3 Ник Кириос (Авл) и №4 Милош Раонич (Кан). В половината на нашия е австралиецът, като евентуалната среща помежду им ще бъде на 1/2-финалите.

Завръщащият се след почти 6-месечно лечение на травма в дясното бедро Мъри ще изиграе първия си мач срещу Райън Харисън. Вчера американецът елиминира Леонардо Майер (Арж) с 6:4, 3:6, 6:2 и се класира за II кръг.

"Искам единствено да се наслаждавам на играта отново. Тя наистина ми липсва - сподели британецът, който започва 2018 г. на 16-о място в световната ранглиста. - Искам да играя тенис и няма значение дали ще бъда 30-и в света или първи. В момента само искам да играя. Когато си далеч от корта, осъзнаваш колко важен е тенисът."
1001
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД