:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 449
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бразилец си освободи пътя към "ЦСКА-София"

Левият бек Джеферсон ще замени продадения Антон Недялков
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Джеферсон (вдясно) тренира с Тиаго Силва (вляво) и Диего Тардели по време на лагера на бразилския национален отбор преди "Копа Америка 2015". Той обаче не игра на турнира, а след това не е викан повече за "селесао".
"ЦСКА-София" бързо намери заместник на продадения на "Далас" Антон Недялков. Това е бразилецът Джеферсон (23 г.), който дори е викан в националния отбор на страната си.

С него са започнали преговори в дните преди Коледа, а резултатът е, че левият бек е прекратил договора си с "Интернасионал" (Порту Алегре) и вече е свободен агент. Атестациите за него са отлични, като сред тях е и честото му включване в атака. С "Интернасионал" Джеферсон стига до 1/2-финал за "Копа Либертадорес" през 2015 г., но през изминалия сезон е преотстъпен на родния си "Витория" (Баиа).

Бразилецът е очакван в България тази седмица за финални преговори, преди да подпише договор. Преди него "ЦСКА-София" привлече холандския плеймейкър Роланд Алберг и колумбийския нападател Хеан Бланко

Идването на нови играчи неминуемо доведе и до напускането на част от чужденците. Еквадорецът Кевин Меркадо пръв напусна, след като не бе постигнато споразумение за нов договор с него. Той остава собственост на испанския "Гранада", но вероятно ще бъде отново преотстъпен, този път в родината си - в "Барселона" (Гуаякил). До няколко дни раздялата си с "ЦСКА-София" се очаква да оформи и колумбиецът Густаво Кулма, който има желание да се върне в страната си и дори вече има заявен интерес към него - от "Милионариос" и "Атлетико Хуниор".

От своя страна "ЦСКА-София" вече работи по намирането на заместник и на Кулма. Фаворит е габонецът Хасан Камара, но той първо трябва да разтрогне с водача във френската Лига 2 "Реймс". Предимство за Камара (23 г.) е, че има и френски паспорт. Той е играл също за "Шатору" и "Кретей".

Засега от "ЦСКА-София" нямат намерение да се разделят с други свои играчи, въпреки интереса към някои от тях. За португалския халф Тиаго Родригес например има запитване от турския "Кайзериспор".

Вторият в класирането на Първа лига започва подготовка на 8 януари, като от 13 до 20 януари ще е на лагер в Сандански, а от 23-и същия месец до 3 януари ще има и лагер в Испания, където са планирани контроли с московските "Локомотив" и "Спартак", киевския "Динамо" и "Дзянсу Сунин" (Кит), чийто треньор е Фабио Капело.

3
1199
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
01 Януари 2018 19:23
Хайде и тука.
Честита Нова Година. Здрави весели и щасливи!
Повече българи в отборите(поне това желаят привържениците на соцграндовете), а какво става в действителност е друго нещо, успехи и на националите, Нова Купа във витрината на "канарчетата"!
02 Януари 2018 10:13
Нова Купа във витрината на "канарчетата"!

На кои? Нант или Норич?
02 Януари 2018 23:05
Честита Нова Година!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД