:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 562
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Задържаните край Одрин българи ще застанат пред съда най-рано през март

Арестуваните край Одрин през ноември м.г. български граждани Николай Миленов Касабов, Шабан Хасан Мурад и Гюрсел Юзеир Мустафа са в добро здраве и не са се оплаквали от побой, лошо отношение, физически или психически тормоз. Това съобщиха за "Сега" от Министерството на външните работи. Според мисията в Одрин след ареста си Мурад е имал здравословни оплаквания, заради което са му били осигурени медицински преглед и лекарства.

От задържането на тримата на 17 ноември досега са осъществени две срещи между тях и българския консул в града Мюзеян Узунова. Както в."Сега" писа, първата се състоя едва на петия ден след ареста им край село Йеникадън, а втората е била на 18 декември, уточняват от МВнР. До този момент няма промяна в отправеното обвинение срещу тримата, което е за нарушение на Закон 220 чл. 7 от турския наказателен кодекс по обвинение в трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация. Според адвокатите на задържаните първото заседание на турския съд по случая няма да се състои по-рано от март или април, съобщава Узунова. В момента следствието срещу българите все още продължавало.

През декември м.г. Външно съобщи, че общо 11 български граждани се намират в затворите в Одрин с обвинения за трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация. По този текст от турския наказателен закон обикновено се преследват привърженици на мюсюлманския проповедник Фетуллах Гюлен. Задържаните се намират на различни места за задържане, като следствията или делата срещу тях са на различен етап. От МВнР не предоставиха друга информация за българските граждани и уточниха, че част от тях са с двойно гражданство (българско и турско) и че придобиването на новини за тях е особено трудно, тъй като те са третирани от турските власти единствено в качеството им на турци.



945
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД