:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 489
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Делата за обезщетения за взрива в Хитрино спират

Снимка: МВР
Роднините на загиналите при взрива на влаковата цистерна водят дела за над 10 млн. лв.
Различни състави на Софийския градски съд са започнали да спират разглеждането на гражданските дела за обезщетения, заведени от наследниците на жертвите и от всички пострадали от трагедията на гара Хитрино. Това показва проверка на "Сега" в електронното деловодство на съда.

На 10 декември 2016 г. сутринта при навлизане в района на гарата се взриви цистерна от жп композиция, което причини смъртта на 7 души, други 39 бяха ранени, а много къщи бяха напълно или частично разрушени.

Роднините водят дела за над 10 млн. лв. срещу превозваческите фирми "Булмаркет ДМ" ООД, "Булмаркет рейл карго" ЕООД и Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Причината за спирането е, че в Окръжния съд в Шумен тръгва наказателното дело за трагедията. Гражданските дела трябва да изчакат приключването му с окончателна присъда, преди да продължат. Подсъдими по делото са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. Според обвинителния акт причината за дерайлирането на влаковата композиция и взрива на вагоните цистерни е двойно по-висока от позволената скорост при влизането на композицията на гара Хитрино. Процесът е насрочен за 15 януари.
1699
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД