:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Джошуа иска да обедини всички пет титли в бокса

Световният шампион на IBF и WBA Антъни Джошуа (Вбр) почти сигурно ще се срещне с носителя на титлата на WBO Джоузеф Паркър (НЗел) в мач за обединяване на 3 от 4-те основни пояса в професионалния бокс. Представителите на двамата боксьори преговаряха повече от месец, като основният проблем бе как ще бъдат разделени парите. Първоначално Паркър, който е с 24 победи от 24 мача (18 с нокаут), искаше 40% от приходите, но вече се е съгласил на 30-35% по думите на промоутъра му Дейвид Хигинс.

Самият Джошуа (20-0, 20 нокаута), който държи и второстепенния пояс на IBO, обяви, че голямата му цел е да събере всички 5 титли. Ако победи Паркър, единственият пояс, който ще му липсва, е този на WBC, а за да го вземе, трябва да срещне шампиона Дионтей Уайлдър (САЩ).

"Имам три пояса от общо пет. Остават ми само два, а вече сме близо до мач за титлата на WBO. Преговорите са трудни, но няма да оставя нещо да попречи на целта ми. Никой не е държал и петте титли едновременно, искам да го направя. Има 95% шанс да срещна Джоузеф Паркър в края на март. Мачът трябва да е във Великобритания", каза Джошуа.

Той обясни, че освен Уайлдър иска да срещне и сънародника си Тайсън Фюри. Бившият световен шампион в тежка категория ще се завърне на ринга през тази година.

"Фюри има свои битки и демони, които среща, но когато ги преодолее, аз съм готов за мач с него. Трябва да се фокусираме върху това през 2018 г.", каза още Джошуа.

Бившият световен шампион в полутежка категория Джони Нелсън, който е настоящ тв анализатор на "Скай Спортс", пък смята, че не е изключено Джошуа да срещне Кубрат Пулев през 2018 г. Мачът между тях трябваше да е през октомври миналата година, но българинът се контузи. Нелсън смята, че след мача с Паркър Джошуа може да срещне някой от задължителните си претенденти - Кубрат Пулев или Александър Поветкин (Рус), а в края на годината да се бие с Уайлдър или Фюри.

"Доколкото знам, през март Кубрат пак ще се боксира. Той се възстанови вече от контузията и започна да тренира - разкри по-малкият от братята Пулеви - Тервел. - В нашия бранш никой не е застрахован. Абсолютно нормално е да се случи травма, често се получава. Мисля, че Кубрат има големи шансове срещу Антъни Джошуа, макар че всеки втори го слагаше аутсайдер. Аз не съм на това мнение."
762
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД