:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само Григор Димитров от Топ 20 остана в Бризбейн

Бившият №1 в тениса Анди Мъри стана поредният, отказал се от турнира
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Световната №2 в женския тенис Гарбине Мугуруса получава помощ на корта от физиотерапевт по време на мача си от II кръг на турнира в Бризбейн (Авл, $1 млн.). Заради крампи в прасците испанката бе принудена да се откаже, когато водеше със 7:5, 6:7 (3), 2:1 срещу Александра Крунич (Сър). На 1/4-финалите сръбкинята ще срещне Анастасия Севастова (Лат), която елиминира Сорана Кърстя (Рум) с 6:2, 6:1.
Световният №3 Григор Димитров остана единственият представител на Топ 20 в ранглистата на АТР, който ще участва на турнира в Бризбейн (Авл, $468 910). След като в навечерието на надпреварата заради контузия се оттегли световният №1 Рафаел Надал (Исп), вчера това стори и бившият лидер Анди Мъри (Вбр), който бе поставен под №2 след българина.

"Много съм разочарован, защото пристигнах тук с намерението да направя силен старт на годината, но за съжаление не чувствам, че съм там, където трябва. Все още не мога да се състезавам на най-високо ниво. Винаги съм се наслаждавал на играта пред феновете в Куинсланд, нямам търпение да се върна в близко бъдеще", коментира шотландецът.

От оттеглянето му се облагодетелства партньорът на Димитров в надпреварата на двойки Райън Харисън (САЩ), който се класира без игра за 1/4-финалите на сингъл. Американецът, който в I кръг елиминира Леонардо Майер (Арж) с 6:4, 3:6, 6:2, трябваше да срещне почивалия на старта Мъри във II кръг.

По-рано вчера Димитров и Харисън започнаха участието си на каре с успех над участващия с "уайлд кард" австралийски дует Лейтън Хюит и Джордан Томпсън с 6:3, 1:6 (10-5). За 36-годишния Хюит това бе първи мач след 2016 г., когато бившият №1 в света на сингъл обяви оттеглянето си от корта. Във II кръг българо-американската двойка ще играе срещу други двама представители на домакините - Ник Кириос и Мат Рийд.

Григор, който също почива в I кръг на сингъл, ще започне защитата на титлата си от 2017 г. чак утре. Негов съперник на 1/8-финалите ще бъде участващият с "уайлд кард" Джон Милман (Авл), който вчера се справи с квалификанта Питър Полански (Кан) със 7:6 (4), 6:0.
802
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД