:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЛУКойл" заменя "Академик" с "Левски"

Компанията пренасочва инвестициите си в баскетбола от Правец към София
След 17-годишна издръжка на най-титулувания български баскетболен клуб петролната компания "ЛУКойл България" се пренасочва към втория най-успешен отбор у нас. Считано от 1 януари 2018 г., 26-кратният шампион на страната "Академик" остава без своя дългогодишен генерален спонсор, който прехвърля рекламното си партньорство в "Левски 2014", и занапред наследникът на 14-кратния първенец от София ще се казва "ЛУКойл Левски".

Трансформацията ще бъде почти пълна, като засега единствено не е сигурно дали "сините" ще облекат червени екипи по подобие на "Академик" през 2000 г. Допреди това основният цвят на столичния отбор, който впоследствие се премести в Правец, бе светлосиният. Сигурно е, че в "Левски" пристигат всички звезди от шампионския състав на "ЛУКойл", а при "студентите" ще се обиграват само таланти от юношеската школа на клуба.

Президент на "ЛУКойл Левски" ще бъде бившият капитан и доскорошен спортен директор на "Академик" Тодор Стойков. Треньор остава Константин Папазов, който е собственик на основания през 2015 г. клуб, а също така и управител на ползваната от отбора зала "Универсиада".

В официалното съобщение, разпространено от маркетинговата агенция за мениджмънт и реклама в спорта (АМРС), се казва, че целта на новото партньорство между "ЛУКойл България" и "Левски 2014" е "по-нататъшното развитие и поддържане на високопрофесионално ниво на българския клубен и национален баскетбол".

"Според постигнатите договорености марката "ЛУКойл" ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти. "ЛУКойл-България" продължава подкрепата си и за детско-юношеската школа и представителния състав на най-успешния български баскетболен клуб - "Академик", без марката да присъства в названието на клуба. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав на "Академик" са възложени на легендата Петко Маринов. Старши-треньор на представителния състав на "Академик" остава Георги Давидов."

Анонсът до медиите е подписан от изп. директор на АМРС Сашо Везенков, който е и спортен директор на "ЛУКойл България". От компанията планират специална пресконференция, на която ще бъдат представени подробности.
7
1065
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
02 Януари 2018 19:49
И защо заради онова плачещо леке трябва да бъде ликвидиран цял баскетболен тим с традиции?
02 Януари 2018 19:51
рубладжиите превзеxа мачканите от народната власт
02 Януари 2018 23:50
Каквото е позволено Юпитеру ("Левскиту", не е позволено бику (другиму)!
02 Януари 2018 23:52
Емотиконът нито е добавян от мен, нито е желан.
03 Януари 2018 10:05
Левскар съм, обаче не ми е кеф от това. По-добре да се развива спортът и в други градове, а не само в София.
03 Януари 2018 10:33
04 Януари 2018 16:40
Сега, да обясним.
1.Баскетболът и футболът са различни спортове, които са обединени в различни национални и международни федерации. И имат съвсем различни устави и регламенти. УЕФА и ФИБА са напълно различни организации.
2. БК Левски не се слива с друг отбор, не сменя клубните си цветове, не мести седалището си, нито града, в който домакинства.
3. Няма отбор от провинцията, който да се е казвал примерно Литекс, и после да се опитва да се представи за Левски.
4. Левски сменя спонсора си и добавя името му в клубното си име - също като един от най-успешните баскетболни отбори на Европа - Pallacanestro Treviso, който в последствие става Benetton Basket Treviso.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД