:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутат от БСП отива на съд за купуване на гласове

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в съда срещу депутата от БСП Манол Генов. Народният представител е обвинен, че за парламентарните избори през пролетта е купувал гласове в Асеновград. Той бе кандидат-депутат от пловдивската листа на БСП.

Сумата, за която става дума, е дребна - прокуратурата твърди, че дал 100 лв. на другия обвиняем по делото Николай Христев и още един посредник. Те трябвало да ги дадат "на жители на Хасково", за да гласуват за Генов.

От съобщението на СГП става ясно, че единият от посредниците е решил да свидетелства за схемата. Според прокуратурата Христев раздал на двама души общо 900 лв. - на единия 400, на другия 500 лв., пак за да гласуват за Генов.

За разследването срещу левия депутат се разбра през лятото. Бе му повдигнато обвинение, а той сам се отказа от имунитета си. Генов беше основният коз на премиера Бойко Борисов срещу БСП при скандалите с шуробаджанащината в Добрич и Хасково. В отговор на критиките Борисов се възмущаваше, че БСП безсрамно не изключва депутат, пазарувал гласове, а атакува ГЕРБ за корупция.

Премиерът направи подобно изказване и през ноември. Лидерът на БСП Корнелия Нинова му опонира тогава от парламентарната трибуна, Димитър Главчев я изгони, а това в крайна сметка доведе до оставката на председателя на Народното събрание.

В същия скандал Борисов бе заявил, че в парламента стоят "хора, които са замесени в наркотрафик". До ден днешен не е ясно кои са те, макар премиерът да бе викан да дава обяснения.
716
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД