:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия обмисля да изолира мигрантите в казарми

10 млн. бежанци от Африка заплашват ЕС, предупреди президентът на Чехия
-----------------
Мигрантите, търсещи убежище в Австрия, да бъдат изолирани в казарми, а движението им да се ограничава с въвеждането на вечерен час, предложи вицеканцлерът и лидер на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе в интервю за обществения тв канал ОРФ. "Трябва да има ред, докато тече процедурата по разглеждане на документите им за предоставяне на убежище", обясни той. Канцлерът Себастиан Курц, който е председател на Австрийската народна партия, засега не е изразил позиция по предложението на Щрахе. Нееднократно обаче Курц е заявявал, че страната му не трябва да приема повече бежанци. Курц се обяви и срещу въведените от ЕК квоти за прием на мигранти в ЕС, тъй като според него те са "неефективни".

Междувременно чешкият президент Милош Земан предупреди, че ЕС е заплашен от 10 милиона бежанци от Африка, ако не бъдат укрепени външните граници на Съюза. Държавният глава заяви това в интервю за местния телевизионен канал "Барандов", цитиран от ТАСС. "Ако на Европейския съюз не му достигне смелост да укрепи външните си граници, за което постоянно бърбори, но не прави нищо, то в близките няколко години ще имаме 10 милиона бежанци от Африка", отбеляза Милош Земан. Според него увеличаването на броя на бежанците от мюсюлманските страни от Африка и Близкия изток заплашва културата на народите в Европа. "Културата на тези бежанци не е съвместима с европейската култура. Това разбират и самите мигранти", подчерта той. Земан е на мнение, че увеличаването на мюсюлманите в европейските страни е довело до значителен скок на извършените престъпления и на насилието особено в регионите, в които се сформират затворени общности.

МЕРКИ

Виена ще ореже социалните помощи за децата на пребиваващи в Австрия лица, чиито семейства не са с тях и живеят в държави с по-нисък стандарт на живот, заяви канцлерът Сабестиан Курц, цитиран от местни медии. "В системата има една вградена несправедливост, че ако например две деца дори не живеят в Австрия, а в Румъния, това значи, че близо 300 евро на месец се превеждат към Румъния, което се равнява почти на средния доход там", каза той на пресконференция в замъка Загау, където кабинетът имаше изнесено двудневно заседание. Според Курц приспособяването на детските надбавки към жизнения стандарт в страната, където живее даденото дете, ще спести годишно "над 100 млн. евро".
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Австрийският канцлер Себастиан Курц (вляво) и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе обясниха пред медиите приоритетите на коалиционното си правителство за 2018 г. след заседанието в замъка Зегау.
3
1480
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Януари 2018 02:31
Па аз бех в бивша казарма-лагера в Австрия през 1970 година в Трайскирхен 3-Ото щтрасе.До Бдаен малак и красив град.Пред лагера идваха австрици с колите си и ни наемаха на работа.В повечето случаи беше бъркане на бетон за домовете които строеха.Аз моментално отварах вратата и седах до него а другите през това време се пазареха за цената.Така си гарантирах бачкане за деня и храна.Плаштаха по 150 шилинга на ден + храна.След работа ни плащаха и докарваха обрано.Натегах се яко да ме хареса и на следващия ден пак да ме вземе на работа.Ставаха побоища кои да вземе клиента и затова му казвахме да ни чака пред експресото 200м. по надоле.Работих и в завода за телефони Шрак в Виена за 2,500 шилинга на месец чисто.Едвам свързвах двата края но никога не съм бил гладен.След това с КЛМ за Америка безплатно.Документите ми уредиха руската организация Толстой фондешан.
07 Януари 2018 12:13
Работих и в завода за телефони Шрак в Виена за 2,500

В Австрия през 70-те години нямаше заплата по-ниска от 5.000 - 5.500 шилинга. Само един наем в покрайнините беше 2100 шилинга.
07 Януари 2018 12:14
Освен това кандидатите за политическо убежище нямаха право да работят. И не работеха, освен на черно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД