:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров: Доволен съм, Кириос беше твърде добър

Световният №4 в тениса нареди българина сред фаворитите за Australian Open
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Ник Кириос позира с трофея като шампион в Бризбейн, докато Райън Харисън тъгува след церемонията по награждаване.
Григор Димитров не успя да защити първата от четирите титли, които спечели през миналия сезон в тениса - в Бризбейн (Авл, $468 910). Световният №3 отпадна на 1/2-финалите след загуба с 6:3, 1:6, 4:6 срещу Ник Кириос (Авл), но въпреки това обяви, че е доволен от представянето си в първата седмица на 2018 г. За Григор това бе трети пореден трисетов двубой.

"Малко съм уморен, но всичко е наред. Чудесно е, че успях да изиграя такива мачове още в началото. Нужни ми бяха такива трисетови срещи, за да видя в какво състояние ще бъде тялото ми след два часа и половина игра. А тялото ми реагира отлично", коментира "Спортист на годината" в България.

Относно допуснатия обрат срещу Кириос онзи ден той сподели: "Играх добре в първия сет от полуфинала, след това нямаше много какво да сторя. Той сервира просто изумително. Може да изглежда, че удря някак небрежно, но изпълненията му се получаваха. Беше твърде добър".

Вчера Кириос доказа, че всъщност е бил най-добрият в турнира, като спечели титлата по безапелационен начин. Във финала австралиецът срази Райън Харисън (САЩ) с 6:4, 6:2 само за 1,14 ч. игра. Заради участието си в мача за титлата на сингъл американецът се отказа от 1/2-финала в надпреварата на двойки, където си партнираше с Димитров. Продължилите без игра напред Хенри Континен (Фин) и Джон Пиърс (Авл) впоследствие триумфираха като шампиони след 3:6, 6:3 (10-2) във финала срещу аржентинците Леонардо Майер и Орасио Себайос.

Днес Димитров ще участва в демонстративния турнир "Фаст Фор" в Сидни, който ще бъде и последната проверка за българина преди Откритото първенство на Австралия в Мелбърн (15-28 януари). В единия от шоу двубоите Григор ще си партнира с Александър Зверев (Гер) за мач на двойки, в който отново ще се изправи срещу Кириос, а и срещу Лейтън Хюит, с когото вече игра на каре в Бризбейн.

В навечерието на турнира Зверев нареди българина сред фаворитите за Australian Open. "Мисля, че Рафа (Надал) и Роджър (Федерер) отново са фаворити, но и Григор играе страхотно. Ще видим какво ще стане", заяви световният №4.
1012
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД