:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 589
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Напрежението в управляващата партия в Румъния ескалира

Премиерът иска да махне осем министри, което не се одобрява от лидера на социалдемократите
ТЕНДЕНЦИЯ
Задълбочава се напрежението в управляващата Социалдемократическа партия в Румъния, писа "Романия инсайдър". Премиерът Михай Тудосе се готви за реорганизация на правителството и да намали броя на министрите, докато партийният лидер Ливиу Драгня стяга национален партиен конгрес, който да потвърди подкрепата на организацията за лидерската му роля.

Румънското правителство ще бъде реконструирано и ще се състои само от 16 министри вместо от досегашните 24, съобщи изпълнителният председател на Социалдемократическата партия (ПСД ) Николае Бадалау, който е вторият човек в партията след Драгня. Изпълнителният комитет на партията, който ще заседава днес, ще вземе решение за реорганизацията на кабинета. Комитетът освен това се очаква да вземе решение дали да се организира национален конгрес. "Убеден съм, че един конгрес ще се отрази добре на здравето на партията, ще рестартира политическия живот, особено като се има предвид, че 2018 г. е предизборна година, тъй като догодина ще имаме два избора", коментира Бадалау. Според него обаче няма нужда от провеждане на вътрешнопартийни избори за ново ръководство.

Според друг влиятелен лидер в ПСД, вицепремиера Паул Станеску, свикването на партиен конгрес не е добра идея. Според него и правителството на Тудосе няма нужда от преструктуриране, защото си работи добре. Миналата сряда оставка от кабинета подаде министърката на водите и горите Дойна Пана. Според Драгня неин заместник на поста ще бъде избран от Изпълнителния комитет, но според Бадалау Министерството на водите и горите ще се слее с екоминистерството.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Румънският премиер Михай Тудосе се готви да отстрани част от министрите си.
776
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД