:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БНБ разреши офшорка да придобие Общинска банка

Управителният съвет на БНБ даде предварително одобрение "Новито Опортюнитиис Фонд" (Novito Opportunities Fund AGmvK) да придобие 67.64% от акциите на Общинска банка. Офшорката от Лихтенщайн бе единствен кандидат за дела на Столичната община в банката, която поиска минимална цена от 46 млн. лв. От съобщението на БНБ става ясно, че придобиването на акциите е станало срещу 57.362 млн. лв.

Сделката предизвика недоволство сред опозицията в Столичния общински съвет, тъй като не е ясно кой реално стои зад "Новито Опортюнитиис Фонд". Дружеството е регистрирано през юли 2017 г. от друг инвестиционен фонд, също учреден в Лихтенщайн - "КАИАК Фонд Мениджмънт", чиито акционери също са анонимни. От съобщението на БНБ се разбира само, че българската компания "Инса ойл", която се занимава с петролен бизнес, притежава инвестиционни дялове без право на глас в "Новито Опортюнитиис фонд". Централната банка посочва, че е консултирала решението си с органа за надзор на финансовите пазари на Лихтенщайн, както и с Държавната агенция "Национална сигурност".

С друго свое решение БНБ разреши сливането на СиБанк и Обединена българска банка.

902
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД