:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 80
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП разтрогна съюза с ДПС за вота на недоверие заради Доган

Думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че няма опозиционна политическа сила, която да поеме управлението на страната, са отказали БСП от идеята да внесе вот на недоверие срещу правителството съвместно с движението. Решението на социалистите е било взето на изпълнителното бюро на партията в сряда вечерта и беше обявено от лидера й Корнелия Нинова вчера. От ДПС коментираха, че въпреки това ще подкрепят гласуването срещу кабинета "Борисов 3", но със свои аргументи.

Освен тезата за безалтернативността на настоящото управление, социалистите са гневни и заради призива на Доган партиите, гражданското общество и медиите да осигурят спокойствие и стабилност на страната. "Съгласни сме по принцип, че България се нуждае от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват", изтъкна Корнелия Нинова. Затова и партийното ръководство е решило, че БСП ще внесе сама вота на недоверие за провал в борбата с корупцията на 17 януари. "Дали ДПС ще ни подкрепи в дебата и гласуването, това е тяхно политическо решение", заяви соцлидерът.

От обясненията й не стана ясно защо решението се взема чак сега, след като Доган направи изказването си на 21 декември 2017 г. Още тогава обаче пролича, че на "Позитано" 20 са недоволни от позицията му. "Борисов се притесни от напрежението в страната, от вота на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов", коментира тогава Нинова.

Според Йордан Цонев, зам.-председател на парламентарната група на ДПС, решението на социалистите доказвало правотата на Доган, че опозицията не е готова да управлява. "Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно е да имаш такава в управлението", допълни Цонев.
2
1144
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Януари 2018 21:27
Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно е да имаш такава в управлението", допълни Цонев.

Тази одиозна фигура дали разсъждаваше по същия начин и при свалянето на Орешарски???
Пфу!
12 Януари 2018 06:19
Ми то и Ердоан неще с наш Доган дост-лук, как БСП-то да внИса вота с него! На фона на целувките на Боко с Президента и Премиера на Република Турция пред Желязната църква как Корнелия да другарува с мразения от комшиите Хазяин на Сарая! Изчака тя да види пърформанса пред възстановената черкова, видя горещите целувки, и едва тогава взе решението да отсвири Сокола!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД