:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 215
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Самолет на турската компания Pegasus Airlines излезе от пистата на летището в Трабзон в Североизточна Турция. Изпълняващият полет от Анкара за Трабзон лайнер след кацане на пистата се плъзна по неизвестни причини извън нея. Никой от 162-мата пътници и шестимата членове на екипажа не е пострадал.
10
1071
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
14 Януари 2018 20:28
Амуджите намерили къде да направят пистата.
15 Януари 2018 08:46
Проблем с кормилната уредба. Не виждам какво друго...
15 Януари 2018 11:27
ЗИП15 Януари 2018 08:46
Проблем с кормилната уредба. Не виждам какво друго...


Добре, че си ти да кажеш, какво щеше да прави форумът без твоите прозрения...
15 Януари 2018 12:30
737-800 е най-новата версия на легедата 737. Най-масовият граждански самолет днес , сигурен и надежден. Пистата в Трабзон си е съвсем нормална. Вярно е че в нощта на инцидента е имало дъжд. Но само това не обяснява излизането от пистата. Следите от спирачния път показват че скоростта при приземяването не е била “убита” както е нормално. Това може да бъде следствие както от пилотска грешка , така и от технически проблем (например отказ в реверсите) , но не е и “проблем с кормилната уредба”
15 Януари 2018 13:13
Ся остава да кажеш и защо е завил към морето и цена няма да имаш ?

15 Януари 2018 13:28
Не мога “да кажа” защо самолета е “завил към морето” защото тече разследване и към момента точната причина не е огласена. Предъвквам ВИ сбито инфо от англоезични медии... Но представата , че при кацане на един граждански самолет пилотите в кокпита яростно въртят щурвала на ляво-дясно за да уцелят пистата , “завиват” насам и натам... е сериозен профански принос към форума. Което е безценно от гледна точка на хумора и забавата !
15 Януари 2018 13:42
Еми затова по-добре не изказвай профански тези а слушай по-умните какво говорят !



Явно само на теб ти хрумва , че някой върти нещо си в пилотската кабина.

15 Януари 2018 14:42
Колега , поради неповторимия чар , който внасяте тука с писаниците си , ще ви дам няколко базови разяснения по темата. Самолети като 737 нямат “кормилна уредба” а само устройства за рулиране. Това е принципна отлика от автомобилите , където задвижване и управление на колелата е една цялостна , интегрална система. При самолетите движението е функция на двигателите (скоростта) .А рулира ето се прави само при ниски скорости върху пистата след края на кацането или преди ускорението при излитане. Идеята ви че по време на динамичните фази на излитане/кацане , пилотите “завиват” е доста нелепа. По принцип завиването на самолет на пистата се прави с натискане на педалите ляв или десен . според желаната посока. В инцидента в Трабзон нямаме “завиване” , а приземяване с по-висока скорост от допустимата. Пилотска грешка , отказ във възд спирачки (реверсите) , проблеми с механизацията на крилата...? Засега не обявяват. А като следствие от превишената скорост при кацане , пилотите явно и ясно от следите по пистата , са били педалите (и двата !!! а не единия с цел “завиване” при което върху наводнената писта самолетът видимо е ЗАНЕСЪЛ. И е излезнал от пистата. Но причината не е в системата за рулиране. Причината е в скоростта. Жив и здрав , и да твориш повече под темите за Империята, там най-много радваш !
15 Януари 2018 15:14
МногоУмен
15 Яну 2018 14:42
15 Януари 2018 15:32
Идеята ви че по време на динамичните фази на излитане/кацане , пилотите “завиват” е доста нелепа.


Стара хватка на ЗКПЧ-тата е да вкарват свои идеи в устата на някой друг...

Явно обаче не са достатчно умни да измисят нови спосби за манипулация...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД